Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2021. január 8. 20:59

Tévés meccsen szurkolhatunk a szegedi kosarasoknak

Felsőházi rangadón nézhetjük a Naturtex-SZTE-Szedeákot vasárnap, a szegedi kosarasok a bajnoki címvédő Falcót fogadják.

Hirdetés

A január 10-i, vasárnapi összecsapást az M4 Sport+ élőben közvetíti 19 órától.

A mieink hasonló bravúrra készülnek a szombathelyiek elleni, mint a múlt szombaton, amikor az Alba Fehérvárt verték idegenben 78–87-re. A Naturtex-SZTE-Szedeák hétmeccses bajnoki veretlenségi sorozata kedden, Oroszlányban egy hosszabbításos drámát követően véget ért, az OSE a ráadásban 98–95-re győzött. 

Szrecsko Szekulovics vezetőedző a hét közepétől már a következő feladatra készíti fel a játékosait Ráadásul ennél komolyabb kihívás nem is várhatna a csapatra, ugyanis vasárnap a 2019-es bajnok Falco lesz a Szedeák vendége.

– Hat nap alatt a harmadik idegenbeli meccsünket játszottuk, és a Sopron–Székesfehérvár–Oroszlány túra törvényszerű holtpontja Oroszlányban, az első félidőben jött ki, nem volt meg bennünk az az energia, ami a korábbi mérkőzéseken jellemezte a csapatot – mondta Kerpel-Fronius Gáspár, a Szedeák irányítója. 

– Sajnáljuk, hogy véget ért a nagy szériánk, és szeretnénk minél előbb egy új sorozatot nyitni. A Falco ellen nem szabad olyan tompán kezdenünk, mint Oroszlányban, sokkal inkább az Alba ellen látott első félidőre lenne szükség. Biztos vagyok abban, hogy futós, fizikális meccs lesz. A szombathelyieket egyébként is mindig nagyon nehéz legyőzni, de ebben a szezonban már bebizonyítottuk, hogy bármelyik csapattal szemben van esélyünk a győzelemre, így vasárnap is bravúrban reménykedünk – zárta szavait Kerpel-Fronius Gáspár.

A szegediek 1. helyen állnak a NB I-es tabellán a pontszámok alapján. Ha a lejátszott meccseket és a vesztett pontokat nézzük, 11-5-ös mérleggel 4. a csapat!

Szegediek a ranglisták élén:

Az egyéni teljesítményeket összesítő VAL-rangsorban James Dickey az NB I legértékesebb játékosa (27,1 VAL), ugyanitt Govens Darrin (26,3) a harmadik pozíciót foglalja el.
A dobott pontok kategóriájában Govens Darrin (18,7 pont/meccs) a harmadik, Djordje Dzseletovics (17,8) a hetedik helyen áll.
James Dickey az élvonal legjobban lepattanózó kosarasa (12,9 lepattanó/meccs), övé a legtöbb védőlepattanó (9) és a második legtöbb támadólepattanó (3,9).
Mérkőzésenként a legtöbb gólpasszt Govens Darrin adja (6,7 gólpassz/meccs).
Az ellenfél játékosait a legtöbbször James Dickey blokkolta a bajnokság során (1,44/meccs).
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés