Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Jelentős béremelés a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban; péntek éjjel érkezik Szentesre az első tramtrain – Szegedi Híradó, 2021. január 8-án
Szegeden 2021. január 8. 18:59

Jelentős béremelés a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban; péntek éjjel érkezik Szentesre az első tramtrain – Szegedi Híradó, 2021. január 8-án

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!

Hirdetés

 Ezeket a témákat ajánljuk elsősorban a mai Szegedi Híradóból:

  • Kétszeri jelentős béremelést kaptak a Szegedi Biológiai Kutatóközpont dolgozói, akik a Magyar Tudományos Akadémiától átkerültek az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz. Elvesztették közalkalmazotti státuszukat. Ennek ellentételezéseként két lépcsőben átlagosan 30-30 százalékkal emelték a fizetéseket.
  • Tárgyalnak a modellváltás lehetőségéről – ezt közleményben jelentette be, feltehetőleg a sajtó hírekre reagálva, a szegedi és a debreceni egyetem. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint versenyképesebben tudnának működni az egyetemek alapítványi formában. Az hogy az átalakulás hogyan érinti a dolgozókat még nem lehet pontosan tudni, mint ahogy azt sem, milyen lesz a viszony az egyetemek és klinikáik között. Ez utóbbiak fenntartója ugyanis az új egészségügyi törvény értelmében január elsejétől az Emberi Erőforrások Minisztériuma lett.
  • Megérkezett az első vasút-villamos Valenciából Magyarországra. A jármű január 7-én érte el a hegyeshalmi határátkelőt, és információink szerint ma este tizenegykor érkezik Szentesre.

De ez még nem minden, nézze meg a teljes adást:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Híradó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés