Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Háromszáz adag ételt osztottak szét felsővárosi civilek a hajléktalanok között
Szegeden 2021. január 8. 17:19

Háromszáz adag ételt osztottak szét felsővárosi civilek a hajléktalanok között

Képriport
Jótékonysági ételosztást rendezett pénteken délben a Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nappali Melegedőjében gyorsan elfogyott a háromszáz adag étel. A Csanádi utcában már kora délelőtt sorba álltak a rászorulók.

Hirdetés

A Felsővárosiak Civil Egyesülete rendszeresen támogatja a rászorulókat azzal, hogy minden pénteken ingyenesen oszt ételt az egyesület klubjában.

– Sok hajléktalan és nagycsaládos jön el péntekenként a Tápai utcai ételosztásra. Nem kérdezzük, ki honnan és miért jött, kinek mije van, vagy mije nincs. Aki betér a klubba, kap a meleg ételből

– mondta Tóth Bogyó István, az egyesület elnöke, majd hozzátette, nemcsak főtt étellel, hanem meleg ruhával, zöldséggel és gyümölccsel is igyekeznek enyhíteni a rászorulók szükségletein.

Év elején kevesebb adomány jut a rászorulóknak, ezért is osztottak ételt január elején (fotók: Iványi Aurél)

– Hagyomány, hogy minden évben karácsony előtt ételt osztunk a Csanádi utcában is. A járvány miatt a szokottnál is több volt az adományozó és az akció az ünnepek előtt, ezért úgy gondoltuk, áttesszük a miénket az új évre, amikor kevesebb adományra számíthatnak a rászorulók.

Háromszáz adag főtt ételt hoztak magukkal a Csanádi utcai melegedőbe, ami kora délutánra el is fogyott, volt, aki helyben ette meg és volt, aki elvitte.

A tányérokba tejszínes karfiolfőzelék és zöldségfasírt került, útravalóul pedig mandarint is kaptak a rászorulók.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ételosztás Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete SZÖFCE adomány jótékonyság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés