Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 7. 21:12

Váltsa le Donald Trumpot Mike Pence! – ezt kérik a demokraták

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke és Chuck Schumer, a demokraták szenátusi vezetője is ezt szorgalmazza.

Hirdetés

Impeachment 2 – ez is lehetséges, ám a demokraták bíznak benne, hogy a most még kormányzó többsége beleegyezik ebbe.

Mibe is?

Az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának huszonötödik kiegészítése alapján az elnököt el lehet mozdítani a hivatalából, ha nem tudja ellátni a feladatát. Ekkor a feladatait az alelnök veszi át. Ám ehhez szükség van magának az alelnöknek és a kormányzópárt többségének is a jóváhagyására.

Ha a republikánusok kitartanak Trump mellett, akkor jöhet egy újabb impeachment-kísérlet. Ez ugye az elnök közjogi felelősségre vonása.

Nancy Pelosi kijelentette, két hétre sem szabad engedni, hogy Trump hatalomban maradjon – Joe Biden január 20-án teszi le hivatali esküjét. Az Egyesült államok elnöke közben így reagált a Washingtonban történtekre:

„Ez nem ellenállás, ez nem rendetlenség, ez nem tüntetés. Ne hívjuk őket tüntetőknek. Zavargó csőcselék voltak, felkelők, belföldi terroristák”

Biden szerint a Capitolium megtámadása az amerikai történelem egyik legsötétebb napja volt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok amerikai elnök amerikai elnökválasztás amerikai elnökválasztás 2020 demokrata Donald Trump elnök elnökválasztás impeachment Joe Biden Mike Pence republikánus Washington Chuck Schumer Nancy Pelosi
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés