Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Svájcból érkezik a MOL-Pick Szeged első osztrák szélsője, Sebastian Frimmel
Ziccer 2021. január 7. 16:59

Svájcból érkezik a MOL-Pick Szeged első osztrák szélsője, Sebastian Frimmel

A kör ezzel be is zárul! Hogyan?

Hirdetés

Amint Frimmel pályára lép ebben a szezonban, a kékek elmondhatják magukról, hogy most már minden szomszédos országból volt játékosuk – eddig Ausztria jelentette a kivételt. Frimmel kétéves szerződést írt alá a csapattal. A 190 centiméter magas balszélső a svájci Kadetten Schaffhausenből érkezik, 25 éves, tagja az egyiptomi világbajnokságon szereplő osztrák válogatottnak.

Frimmel 2013-tól az SG West Wien csapatában lett profi játékos. A 2017–2018-as idényben mutatkozott be a nemzetközi porondon, az EHF-kupában 12 gólt szerzett. 2018-ban igazolt Svájcba, Kadetten Schaffhausenbe, ahol csapattársa az egykori magyar válogatott Császár Gábor is. Első idényében az EHF-kupában szerepelt – 18 gólt szerzett –, majd egy év múlva a Bajnokok Ligájában az alsó ágon játszott a csapatával, és 44 gólt dobott. Az idei szezonban az EHF Európa Ligában 12 gólnál jár. A Kadetten jelenleg harmadik a svájci bajnokságban, de két meccsel kevesebbet játszott a riválisainál. Az osztrák válogatottban Frimmel eddig 81-szer szerepelt, és 123 gólt szerzett.

Eddig tizenhét országból – Szerbia, Horvátország, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Oroszország, Svédország, Izland, Brazília, Kuba, Ukrajna, Moldova, Csehország – szerepelt játékos a MOL-Pick Szegedben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Kadetten Schaffhausen Sebastian Frimmel
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés