Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. január 7. 18:07

Gáti Péter: Kis fideszes-határozó szegedieknek

Alapvetően két fajta fideszes van Szegeden.

Hirdetés

Az egyik fajta, szégyenteljes módon, egyáltalán nem végzi a munkáját. Ők azok a választott képviselők, akiket a szegediek azzal bíztak meg, hogy képviseljék az érdekeiket, részt vegyenek a várost érintő döntésekben. Ez lenne a feladata B. Nagy Lászlónak az országgyűlésben és a Fidesz–KDNP frakciónak a szegedi közgyűlésben.

Ehhez képest mit csináltak ezek az emberek, amikor a kormány

  • elvonta a gépjárműadót,
  • lecsökkentette az iparűzési adót,
  • lenullázta a parkolóbevételeket,
  • elvette a közösségi közlekedésre szánt forrásokat?

A nagy büdös semmit, hiszen őket valójában a hűség nem Szegedhez, hanem a kormányhoz köti.

Aztán van a második fajta, aki végzi munkáját, de bár ne tenné. Őket senki nem választotta meg semmire, a kormány rakta őket a nyakunkra, hogy a Fidesz érdekeit képviseljék a szegediekkel szemben. Így került pozícióba Kapitány Gergely, Kobza Miklós, vagy utoljára Nemesi Pál. Nemesiből, akire a szegediek történelmi többsége mondott jó nagy nemet a választásokon, még kormánybiztost is csináltak, nehogy kikopjon a helyi közéletből. Nekik az a feladatuk, hogy a kormány üzeneteit közvetítsék, a kormányzati érdekeket képviseljék. Ők sajnos, a választott társaikkal ellentétben, maradéktalanul elvégzik a feladatukat. Nem lehet rajtuk számon kérni, hogy nem védik meg a várost a bajban, hiszen nem ez a feladatuk – a hűség és a pénz őket is a Fideszhez köti.

Egyetlen egy személy van, aki mindkét csoportba beleillik: Bartók Csaba. Nemesihez hasonlóan ő is bukott egy választást, de a szegedi közgyűlésbe sikerült listán becsempészni. Eközben azonban kormányzati megbízást is kapott, félmillió forintos fizetésért látja el a Modern Városok Program kommunikációs feladatait. Mielőtt még valaki irigyelné, nem lehet könnyű dolga.

Egyrészt készségesen asszisztál ahhoz, hogy az egyik főnöke (Orbán Viktor) kifosztja a másik főnökét (a szegedi embereket), ami nem lehet egyszerű. Másrészt elég lehetetlen feladatot kapott. A Modern Városok Program szegedi projektjeiből alig valósult meg valami. A kormány nem is egy, hanem mindjárt kettő hidat ígért a városnak, de szó volt a Széchényi tér és a rakpart felújításáról is, például. Ezekből eddig nem lett semmi – majd a Fidesz előveszi ezeket a következő kampányban.

Addig is Bartók Csaba a nagy semmit kommunikálja nekünk folyamatosan a magas fizetéséért cserébe. Plusz feladatként néha keseregnie kell egy kicsit, hogy milyen rosszul mennek a dolgok a városban.

Azért ennél okosabban is elkölthetne az állam havi félmillió forintot.

Gáti Péter

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Fidesz Kapitány Gergely Kobza Miklós Modern Városok Program Nemesi Pál
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés