Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 7. 13:54

Böjte Csaba elment megköszönni Káslernek, hogy Magyarországon kezelhették, amikor koronás volt

Mindenki vegye komolyan a vírust, mondja a ferences szerzetes, aki december elején jött ki a kórházból.

Hirdetés

A dévai gyermekotthon alapítója, a magyar internet kedvenc szerzetese arra biztatja az embereket, hogy vegyék komolyan a koronavírust, mert mint mondta,

nehéz tőle megszabadulni.

Böjte Csabát csütörtökön Budapesten fogadta hivatalában Kásler Miklós emberminiszter, majd közös sajtótájékoztatót tartottak annak a nagyjából egy hónapos, örvendetes hírnek az alkalmából, hogy a ferences szerzetes felépült a koronavírus-fertőzésből.

Böjte az eseményen elmondta, hogy novemberben nagyon köhögött, amikor Kásler Miklós felhívta, és észlelte, hogy beteg, ezért intézkedett a magyarországi kezeléséről. Végül december elején jöhetett ki a Szent László-kórházból.

Azért látogatott most el a miniszterhez, hogy személyesen is megköszönje neki a segítségét.

Szép, hogy valaki úgy is számíthat a magyar egészségügyre, hogy nem él életvitelszerűen az országban

– mondta Böjte Csaba, aki arról a hírek szerint nem beszélt, van-e érvényes TAJ-kártyája.

Az élménybeszámolót Kásler Miklós folytatta, aki felidézte, miként értesült arról, hogy a szerzetes beteg: hallotta a telefonban, hogy Böjte komoly légzési nehézségekkel küzd.

Emellett a miniszter beszélt arról is, Böjte Csaba látogatása alkalmat adott nekik arra, hogy megbeszéljék a koronavírus-járvány összefüggését az emberek életmódjával, a szolidaritással, a segítőkészséggel.

Hála istennek!

kmn

(fotó: MTI/Balogh Zoltán)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség Böjte Csaba covid-19 egészségügy egészségügyi ellátás Emberi Erőforrások Minisztériuma EMMI ferences fertőzés járvány Kásler Miklós kórház koronavírus Szent László Kórház szerzetes vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés