Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. január 6. 18:45 Forrás: Szeged Televízió

Szeged sok mindenben példát mutat a többi településnek

Szerdán Szegeden járt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, aki a zöld fejlesztésekről és a kormányzati megszorításoktól szenvedő önkormányzatok nehéz helyzetéről tárgyalt Botka Lászlóval. Ezt követően interjút adott a Szeged Televíziónak.

Hirdetés

A főpolgármester hosszabb interjút adott a Szeged Televíziónak. Többek között elmondta, a geotermikus energiát sokkal jobban ki kell használnia a településeknek. Erre mutat jó példát Szeged, ahol többek között uniós forrásból, 22 milliárd forint értékű geotermikus energiát hasznosító beruházása épül. Az itteni tapasztalatokat kívánják majd Budapesten is hasznosítani.

Karácsony Gergely a szegedi kerékpáros közlekedés fejlesztéséről is dicsérően szólt, szerinte Szeged ebben is élen jár, és jó példát mutat.

Az interjúban szóba került az egyedülálló szegedi bérlakásprogram, amelyet követésre méltónak talált a főpolgármester.

Karácsony Gergely emellett beszélt az ellenzéki városokat sújtó kormányzati döntésekről, amelyek nem csak az önkormányzatokat hozza nehéz helyzetbe, hanem az itt élőket is. Kiemelte, az önkormányzatok nem ellenségei a kormánynak, hanem szövetségesei, csak ezt Orbán nem hajlandó figyelembe venni.

Az ellenzéki összefogás kapcsán hangsúlyozta, most van esély az Orbán-kormány leváltására.

Nézze meg a Szeged Televízió interjúját a főpolgármesterrel:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: interjú Karácsony Gergely Budapest főpolgármester Szeged Televízió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés