Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 6. 16:15 Forrás: Népszava

Kivéreztetésről szól az önkormányzatok megszorítása egy közvélemény-kutatás szerint

A Publicus Intézet a Népszavának készített fölmérést, amiből az is kiderül, a politikai alapú kivéreztetést a fideszesek 89 százaléka sem tartja jónak.

Hirdetés

A Publicus Intézet kutatásából kiderül: a válaszadók valamivel több mint fele szerint a kormány bizonyos intézkedéseinek csak az a célja, hogy az ellenzéki városvezetést nehéz helyzetbe hozzák Budapesten.

Nem ért egyet ezzel a kormánypártiaknak 7 százaléka, de az ellenzéki összefogást támogatók szerint ez az igazság – írja a Népszava.

Érdekes eredményt mutatnak az uniós segélycsomag elosztásáról szóló kérdésre adott válaszok is: a megkérdezettek 51 százaléka szerint a csomag felét az önkormányzatoknak kellene kapniuk. A válaszadók 9 százaléka inkább igennel válaszolt a kérdésre, 32 százalék viszont nemmel, míg 8 százalék inkább nemmel.

Összességében decemberben válaszadók 60 százaléka adná oda a pénz felét a helyhatóságoknak, hogy felhasználhassák a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítására. 

Nyáron még 71 százalék gondolta így, akkor a Fidesz-szavazók 46 százaléka szerint is jó ötlet felezni, decemberre már csak 13 százalékuk gondolta így. Arra lehet következtetni, hogy hatott az önkormányzatok elleni propaganda.

Megkérdezték a fővárosiakat, hogy milyen közszolgáltatásokért lennének hajlandók többet fizetni. Egyedül a szociális intézmények fenntartására szánnának többet, 63 százalék az arányuk. A kulturális intézményekre 38 százalékuk, a közvilágításra 27 százalékuk, szemétszállításra 38, köztisztviselői feladatellátásra 45 százalékuk, közösségi közlekedésre 35, míg parkolásra 21 százalékuk költene többet.

Felmérték a parkolás ingyenessé tételét is: a kormánypártiak szerint az ingyenes parkolás segítette a járvány megfékezését, az ellenzékiek szerint viszont nem.

Más-más valóságban élnek a parkolási helyzetet tekintve is a kormánypártiak és az ellenzékiek: előbbiek szerint nem lett rosszabb, utóbbiak szerint viszont igen: 90–95 látja úgy, romlott a helyzet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közvélemény-kutatás kutatás Népszava Publicus Intézet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés