Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 6. 15:15

Ilyen szerencséje is csak Orbán Viktornak lehet: megszűnt a hatóság, ami eljárást indított ellene

Hat nappal a bejelentést követően szűnt meg az Egyenlő Bánásmód Hatóság, ami azt vizsgálta volna, szabályosan hagyták-e ki az ellenzéki városokat a karácsonyi támogatásokból.

Hirdetés

2020 végén Czeglédy Csaba Szombathely önkormányzati képviselőjeként fordult az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz annak a karácsonyi pénzosztásnak az ügyében, amit a fideszes vezetésű nagyvárosok között rendeztek – írja a 24.hu. Miután ugyanis a kormány felére csökkentette a helyi iparűzési adó mértékét a kis- és középvállalkozások esetében, ezzel pedig minden önkormányzatot nehéz gazdasági helyzetbe hozott, egy rendelettel milliárdokat osztott ki kormánypárti vezetésű városoknak – ellenzéki települések ilyen segítségben nem részesülhettek.

Czeglédy szerint a kormány megsértette az esélyegyenlőségi törvény előírásait, amikor mindenféle indoklás nélkül, kihagyta az ellenzéki vezetésű városokat a támogatásból.

Csakhogy az Egyenlő Bánásmód Hatóságot a kormány egy tavalyi döntésével megszüntette, így az 2021. január 1-jén beolvadt az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalába.

A hatóság korábbi hatáskörei a megszüntetéssel Kozma Ákos ombudsmanhoz kerülnek, aki arról tájékoztatta Czeglédy Csabát, hogy az eljárás folyamatban van, de január 31-ig felfüggesztették.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alapvető jog Czeglédy Csaba Egyenlő Bánásmód Hatóság esélyegyenlőség helyi iparűzési adó iparűzési adó ombudsman Szombathely
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés