Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Leszállhatnak az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek; még nem találtak mutálódott koronavírust Magyarországon
Túl a városon 2021. január 6. 13:49

Leszállhatnak az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek; még nem találtak mutálódott koronavírust Magyarországon

Szerdától feloldották a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légi járművek leszállási tilalmát Magyarországon – erről is szó volt az operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

Hirdetés

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a Magyar Közlönyben kedden megjelent kormányrendelet értelmében Magyarország nemzetközi légi kikötői szerdától ismét fogadhatnak az Egyesült Királyságból induló személyforgalmi – egyaránt menetrend szerinti és nem menetrend szerinti – polgári légi járműveket.

A leszállási tilalom a beutazási korlátozásokat nem érintette, így az Egyesült Királyság területéről Magyarországra személyforgalomban érkező magyarok a jogszabály által előírt karanténkötelezettség alapján, a járványügyi hatóság egyedi közigazgatási döntése nélkül is automatikusan hatósági házi karanténba kerülnek.

Az országos tisztifőorvos azt közölte: eddig csaknem 21 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be a jelenleg működő 25 oltóponton.

Müller Cecília azt is elmondta: az oltópontok nagy forgalmat bonyolítanak le, így a városi kórházakkal bővítik azok körét, és tervezik a háziorvosok bevonását is az oltásba. Az egészségügyi dolgozók után a második körben a szociális otthonok lakói és dolgozói kapják meg a védőoltást, ezekbe az intézményekbe mobil oltócsoportokat küldenek. 

Kedden 39 ezer adag védőoltás érkezett Magyarországra, idáig már 78 ezer ember oltására elég vakcinát szállítottak az országba. A jövő héten, azután hetente további oltóanyag-mennyiség érkezik majd.

Az országos tisztifőorvos közölte azt is, hogy eddig Magyarországon nem azonosították a Nagy Britanniából származó vírusmutációt, de folyamatosan vizsgálják a laborokban a vérmintákat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes koronavírusteszt járvány koronavírus elleni gyógyszer mutálódott vírus operatív törzs
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés