Hirdetés
Hirdetés
Tudomány 2021. január 6. 11:00

Bayer Zsolt nem fizetett Hadházynak, indulhat a végrehajtás

A fideszes megmondóembernek háromszáz ezer forintot kellene átutalnia az ellenzéki országgyűlési képviselő számlájára, miután többször is gusztustalan stílusban írt róla. Bayer ötforintosokban szeretett volna fizetni, de ezt a törvény nem engedi.

Hirdetés

A Kúria ítélete szerint Bayer megsértette Hadházy személyiségi jogait, amikor azt írta:

„HADHÁZY GECI, SZÉL DETTI NYELI.” 

Később azt is írta a keresztény-konzervatív újságírás magyarországi etalonja, hogy „Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember”.

A nyelős megjegyzést Bayer – saját bevallása szerint – azért írta le a blog-bejegyzésében, mert szerinte, ha „Orbán geci, Áder nyeli” transzparenseket lehet tüntetéskor mutogatni, és azokról meg lehet jelentetni fotókat egy híradásban, akkor a fenti mondattal is át lehet sétálni a városon.

Hadházy Ákos a Facebookon azt írta, végrehajtást indított Bayer Zsolt ellen, miután elvesztette a személyiségi jogi pert – amit azért indított, mert a megmondóember szándékosan összekeveri véleménynyilvánítást a gyalázkodással.

A képviselő emlékezetet: Bayer anno azt állította, nem fog fellebbezni, hanem ötforintosokban fog fizetni. Gyűjtést is rendezett és azt írta, össze is jött. 

„Miután finoman jeleztem neki, hogy a törvény szerint ötforintosokból maximum 50 darabot, vagyis 250 forintot vagyok köteles elfogadni és ehhez tartani is fogom magam, inkább mégis felülvizsgálatot kért a Kúriától. Elvesztette. Ezután felhívást tett közzé a híveihez, hogy ők küldjék apránként a pénzt (tehát újra össze akarta szedni a fideszesektől). Természetesen azt sem kellett volna elfogadnom, de nem is volt ilyen dilemmám: egyetlen túlbuzgó pécsi hölgy sietett a fideszes heccember segítségére, neki tisztelettel visszaküldtem a csomagját. Bayer úr ellen pedig megindítottam a végrehajtást. Bízom benne, hogy lesz honnan kipengetnie, hiszen csak az 1001év Kft. nevű vállalkozása 60 milliós jogdíjat kapott az MTVA-tól..."

– fogalmaz a posztjában Hadházy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bayer Zsolt Hadházy Ákos Kúria per
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés