Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 6. 09:13

Schaller-Baross Ernő pótolja Szájert Brüsszelben, reméljük, nem ugyanúgy

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára lesz a csoportos szexbuliból droggal a hátizsákjában, az ereszcsatornán rendőrök elől menekülő Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő utódja.

Hirdetés

Szájer mandátumának újrahasznosításáról a Fidesz adott ki közleményt. Ebben hangsúlyozzák: Schaller-Baross Ernő több mint tízévnyi külpolitikai szakmai tapasztalattal meggyőződése, hogy a 21. században az európai együttműködés keretei között erős nemzetekre, szuverén államokra és a józan konzervativizmus hangjára van szükség.

„Az Európai Unió érték, de nem önmagában vett cél, hanem eszköz a magyar érdekek képviseletében és a magyar sikerek elérésében”

– fogalmazott a jelölt, hozzátéve, hogy EP-képviselői megbízatása során is ebben a szellemiségben kíván dolgozni Magyarország és a magyar nemzethez tartozó valamennyi polgár érdekében.

A kormánypártok jelöltje 1987-ben született Budapesten, 2010-ben szerzett jogi diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2002 óta a Fidelitas, 2010-től pedig a Fidesz tagja, tehát megbízható, régi fideszes arcnak számít.

Schaller-Baross németül és angolul beszél, 2010 és 2012 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárságának külügyi kapcsolatokért felelős munkatársa, 2012 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója, illetve az Országgyűlés alelnökének külügyi tanácsadója volt. 2017 és 2018 között a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének külügyi tanácsadójaként tevékenykedett. 2018-tól a Miniszterelnökség nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Az újdonsült EP-képviselő legutóbb azzal került a hírekbe, hogy a családjának kúriájában bulizott a Miniszterelnökség egy része még augusztusban.

Szájer József 2020 novemberének végén mondott le – december 31-ei hatállyal – EP-képviselői tisztségéről, miután csoportos szexbuliból droggal a hátizsákjában, az ereszcsatornán keresztül menekült a rendőrök elől Brüsszelben, de elkapták. Ezért kellett a Fidesz-KDNP-nek új képviselőt jelölnie.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Parlament Fidesz Szájer József
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés