Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 6. 10:36

Már nem lehet fogadott orvossal és szülésznővel szülni a debreceni klinikán

Amint hálapénzmentes lesz a rendszer, újra lesz lehetőség választott orvossal szülni, addig viszont megszüntették ezt a gyakorlatot.

Hirdetés

Megszüntették a fogadott orvossal és szülésznővel történő szülést január elsejétől a Debreceni Egyetem szülészeti klinikáján – írták a klinika munkatársai az intézmény Facebook-oldalán kedden.

Közleményük szerint

„a hálapénz kivezetését a debreceni szülészeti klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja”, ezért január 1-től több változást indítottak el a mindennapi működésüket illetően.

Ezek egyik eleme, hogy

a fogadott orvos és szülésznő rendszerét megszüntették egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni.

A klinika dolgozóinak egyöntetű döntésével kapcsolatosan megjegyezték: minden változásra azonnal reagálnak a továbbiakban is, és

amint „átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki”, ismét lehetőséget teremtenek a választott orvossal történő szülésre.

Egyúttal a bejegyzésükben minden várandóst biztosítottak arról, hogy „ellátása a legmagasabb szakmai színvonalon és odafigyeléssel fog történni”.

A debreceni klinika dolgozóinak teljes bejegyzését itt lehet elolvasni:

A szegedi szülészek hálapénz alapján az országos középmezőnyben vannak, erről december közepén írtunk, annak kapcsán, hogy szülésélmény-térképet készített az átláthatóságért küzdő K-Monitor és az EMMA Egyesület, az Ígyszültem.hu-ra feltöltött adataikból pedig kiderült, hogy Szegeden egyáltalán nem szálltak el az összegek.

Szintén december közepén írtunk arról az elképzelésről a Népszava cikke nyomán, hogy a kormány „kórházi kommandókkal” küzdene a hálapénz ellen. Cikkünkben Kanka Andor, a megyei orvoskamara elnöke hosszasan részletezte, szerinte hogyan lehetne harcolni a paraszolvencia intézménye ellen, de a kommandós elképzelés nem volt ezek között. Teljes cikkünket itt találja:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Debrecen Debreceni Egyetem hálapénz orvos szülés Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés