Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 5. 14:39

Most is kiderült, a NER egy hihetetlenül rosszindulatú és bosszúálló rendszer

Újra és újra láthatjuk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere a rajta kívül állókat nem ellenfélnek, hanem ellenségnek tekinti. És amennyiben nem úgy alakul valami, ahogy elképzeli, akkor nem néz semmit és senkit, hanem pitiáner módon bosszút áll. Ez történt most Budapesten, Józsefvárosban.

Hirdetés

Pikó András, a kerület polgármestere a Facebook-on osztotta meg történetüket, amely jól mutatja, mennyire cinikus, pitiáner és bosszúálló az Orbán-kormány.

„Olyan szintre érkeztünk Kocsis Máté bosszúhadjáratában, ami példa nélküli a Fidesz országlásában is. Ez a döntés a józsefvárosiakat sújtó fideszes politikai bosszúhadjárat megkoronázása: azt akarják elérni, hogy ne legyen hol üdülniük a gyerekeinknek.” – írja bejegyzésében Pikó András

Az önkormányzat a hét elején kapta meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár levelét, melyben arról tájékoztatta a hivatalt, hogy megváltoztatta nyári döntését és mégsem járul hozzá a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében az önkormányzat által kezdeményezett határidő módosításhoz és ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelez március 1-i határidővel.

A polgármester szerint a Fidesz a józsefvárosi gyerekeken áll bosszút.

A tábor ügye még 2015-re, a fideszes Kocsis Máté polgármestersége idején kezdődött.

„A káptalanfüredi gyermektábor ügye a NER korrupcióval átitatott „fejlesztéspolitikájának” állatorvosi lova. 2015-ben az önkormányzat összeállt az akkor Simicska Lajos tulajdonában álló veszprémi kézilabda klubbal egy közös fejlesztésre. Ennek érdekében a 3,5 hektáros erdő nagy részét kiirtották, hogy a helyére kézilabdacsarnokot, konferenciaközpontot építsenek - mellesleg a gyerekek is használhatták volna nyári időszakban. Az Orbán és Simicska szakítását jelentő G-nap után a Fidesz elsőszámú oligarcháját el kellett tüntetni innen is, az önkormányzatnak vissza kellett fizetnie az igényelt TAO-pénz egy részét, többször módosítani kellett a projekt tartalmát és átadási határidejét is.” – áll a bejegyzésben.

Az új vezetés egy félkész beruházást vett át 2019-ben. Már akkor látható volt, hogy a folyamatos késedelem miatt teljesíthetetlen a 2020 évvégi határidő, a második ütem kivitelezési tervei műszakilag nem voltak megfelelőek. Az évekig tartó fideszes bénázás alatt megemelkedtek az építési költségek, ezért az eredeti költségvetés már nem volt elegendő a projekt megvalósítására, így az újratervezése is elkerülhetetlenné vált.

Pikó szerint az új önkormányzati vezetést egyetlen cél vezeti: minél hamarabb befejezni a beruházást, hogy több mint 6 év után végre ismét a Balaton mellett, a saját üdülőnkben nyaraljanak a gyerekeink, ahogy az a hatvanas évek óta, a fideszes dúlást megelőzően minden nyáron megtörtént. „Ezért, a kivitelezést bonyolító állami céggel közösen dolgoztunk a terveknek a szűkössé vált pénzügyi keretek közé szorításán és kértük az átadási határidő meghosszabbítását egy évvel. Folyamatos egyeztetésben voltunk az elmúlt évben minden állami szereplővel, a tervek módosításáról minden érintett tudott és egyetértett vele, és ezt írásba is adta. Már csak a határidő módosításának formalitása maradt hátra és akkor 2022 tavaszán átadhattuk volna a gyermeküdülőnket, melyben jövő nyáron végre ismét a józsefvárosi gyerekek pihenhettek volna. Ezt próbálja most meg ellehetetleníteni a kormány döntése.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Józsefváros NER Pikó András polgármester bosszú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés