Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. január 3. 15:22

Mészáros Lőrinc nem nyert meg egy közbeszerzést

A Tiszadob és térsége ivóvízminőségét javító beruházásra kiírt közbeszerzés olyan eredménnyel zárult, amire mostanában ritkán láttunk példát.

Hirdetés

A napi.hu vette észre az uniós közbeszerzési közlönyben az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., Tiszadob Nagyközség Önkormányzata, Tiszadada Község Önkormányzata, Hajdúbagos Község Önkormányzata, Nyírlugos Város Önkormányzata és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ajánlatkérők által kiírt közbeszerzés eredményét.

A nettó 2 milliárd 264 millió forintos pályázaton a Mészáros Lőrinchez köthető Mészáros és Mészáros Kft. is elindult, azonban végül nem ez a cég lett a befutó – márpedig ilyet ritkán látni a hazai közbeszerzéseken manapság. A többek között kutak gépészeti berendezéseinek a cseréjére, víztornyok felújítására és tisztító berendezések szerelésére kiírt tenderen ugyanis az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. és a Betonutépitő Zrt. nyertek közösen.

Van rá tudományos magyarázat?

Valójában a döntés közel sem olyan szokatlan, mint amilyennek elsőre tűnik: a nyertes cégek egyáltalán nem ismeretlenek a kormányzati körökben. Mind az Euroaszfalt, mind a Betonutépítő Dunai György nevéhez kötődik, és rendszeresen indulnak sikeresen állami pályázatokon – gyakran épp Mészáros Lőrinc cégeivel közösen. Az Euroaszfalt 2019-ben felkerült még a valaszonline.hu top 10-es listájára is, amelyen a NER kedvenc építőipari vállalkozásait gyűjtötték össze.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közbeszerzés közpénz Mészáros és Mészáros Kft. Mészáros Lőrinc
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés