Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Városszerte sok utca és tér burkolata újulhatott meg több száz millió forintból
Szegeden 2021. január 3. 13:14

Városszerte sok utca és tér burkolata újulhatott meg több száz millió forintból

Az önkormányzat 2020-as költségvetésében 4,8 milliárd forint szerepelt utak, közlekedési csomópontok és kerékpárutak építésére, korszerűsítésére.

Hirdetés

A Bibó István utcában indult május közepén a 2020-as útépítési szezon. Itt a Csaplár Benedek és Bartucz Lajos utca között egy 196 méteres, teljesen új útszakaszt építtetett a város 25 millió forintért. Az önkormányzat saját forrásból a nyár végéig 15 másik utca burkolatát is felújította. Idén a legnagyobb útfelújítási munkák a Tisza Lajos körutat és Csillag teret érintették.

Friss aszfalt a Tisza Lajos körúton (fotó: Szabó Luca)

A lézerközponthoz vezető út kiépítése mellett a város jelentős gazdaságfejlesztést szolgáló útépítéseket hajtott végre: egymilliárd forintból már korábban elkészült a Kollégiumi út rekonstrukciója. A belterületi gazdasági utak korszerűsítésére pedig az idén több mint 1,2 milliárd forint jutott.

Az elmúlt években egymilliárd forintból faltól falig megújult a Tisza Lajos körút Petőfi Sándor és Boldogasszony sugárút közötti szakasza, idén május első napjaiban pedig megkezdődött a körút újraaszfaltozása a Hősök kapujától az Árvízi emlékműig.

A 350 méteres szakaszon az önkormányzat saját forrásból aszfaltozta le az utat és a parkolókat, ezzel befejeződött a Tisza Lajos körút több évig tartó, teljes útburkolati felújítása.

Az idei fejlesztések közül a legjelentősebbek a Csillag teret érintő munkálatok voltak. A téren és a hozzákapcsolódó utakon közel 11 ezer négyzetméteren újult meg az aszfaltburkolat, 18 új lámpatestet helyeztek el, 48 fát ültettek, több szakaszon új kerékpárút is épült.

A teljes itteni beruházás 360 millió forintba került, amelyből 120 milliót az önkormányzat biztosított, míg a fennmaradó részt uniós pályázaton nyerte el a város.

A felmart aszfaltot a külterületeken hasznosították 

A Tisza Lajos körút felújítása során a májusban felmart aszfaltot nem dobták ki. A több mint 300 köbméternyi zúzalékot újra hasznosították, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai tíz tompaszigeti utcában terítették szét. Nem ez az első eset, hogy az útfelújítások során hasznosítják a felmart aszfaltot, Szentmihályon és a tápéi kiskertekben is újultak már meg így utcák.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás felújítás közlekedés útfelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés