Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. január 2. 10:11

Finisben az uszodaépítés: idén nyithat a Tiszavirág

Lassan befejeződik Szeged új fedett uszodájának építése, utána már csak a hatósági engedélyeket kell beszerezni ahhoz, hogy az év elején birtokba vehessék a sportolni és kikapcsolódni vágyók az ország egyik legkorszerűbb és legszebb létesítményét, amelynek a Tiszavirág nevet adták a szegediek.

Hirdetés

Az év végén is közel százötven szakember dolgozott folyamatosan a több mint 13 ezer négyzetméteres komplexum teljes befejezésén, ahol augusztus végén már az első terheléses vízpróbát is megtartották.

– Azt tűztük ki célul, hogy jövő év elején birtokba tudják majd venni a szegediek az új uszodát – mondta Botka László polgármester még augusztusban, amikor a helyszínen tájékozódott a munkák állásáról.

Az Etelka soron felépült uszoda nettó alapterülete több mint 13 és fél ezer négyzetméter, nem csupán versenyúszásra, de a szabadidő eltöltésére is lehetőséget nyújt majd.

A 15 és fél milliárd forintból megvalósított sportuszodában lesz egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence, amelyből egy mozgatható válaszfal segítségével 2×10 pályás huszonöt méteres pálya alakítható ki. A versenyeket egy 1200 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők. A medencecsarnok természetes megvilágítású lesz, sötétíthető, valamint tv-közvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítenek benne.

A lelátók az akadálymentes kialakításnak köszönhetően kerekesszékkel is megközelíthetők.

A versenymedence mellett egy bemelegítő és egy melegvizes tanmedence, valamint egy külső-belső lazító ülőmedence is az uszoda része.

A sportolói és a lakossági igények teljes körű kielégítése érdekében kondicionáló termek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiség és egy wellness-részleg is megtalálható lesz az új létesítményben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Tiszavirág Sportuszoda új fedett uszoda uszoda
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés