Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 31. 17:22

Vegyes érzések és emlékek maradnak a sándorfalviakban 2020-ról

Senki számára sem volt felhőtlenül boldog a 2020-as év, így igaz ez a sándorfalviakra is. Szerencsére ez egy olyan település, amely a vészterhes időkben is megállja a helyét és ezt annak is köszönhetjük, hogy olyan emberek élnek nálunk, akik mindig a közösség érdekeit tekintik előre valónak – mondta Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere, annak kapcsán, hogy milyen volt az idei év.

Hirdetés

Habár a koronavírus a 2019-es év novemberében ütötte fel a fejét, de valódi hatását 2020-ban kezdték el érezni az emberek. Sándorfalván is azokat az intézkedéseket vezette be a polgármester, amelyeket a kormány elrendelt. Így már az első hullámban bezártak a kulturális intézményeik és a város vendéglátó egységei, illetve náluk is érvénybe lépett az idősávos vásárlás.

„Én úgy láttam, hogy az emberek jól alkalmazkodtak ehhez a különleges helyzethez. A túlélő ösztön mindig felülkerekedik, ezért, amikor a lakosság érzi, hogy az ő biztonságuk és védelmük érdekében hozunk intézkedéseket, ha néha kicsit bosszankodva is, de elfogadják az emberek” – emlékezett vissza a polgármester az első hullám intézkedéseire.

Azonban nem csak a vírusról szólt az idei év. Tény, hogy számos különleges szabályt kellett meghozni, és a vírus második hulláma miatt ismét bezárták a kulturális intézményeket, de a város élete nem állt meg. Az önkormányzati dolgozók – bár már maszkot viselve  – többszöri fertőtlenítés mellett, és szigorúbb ügyfélfogadási rendszerrel, de ugyanúgy végzik munkájukat, mint korábban. Ezek mellett nem csupán a hétköznapi munka folyt tovább.

Pályázatos sikereket is tudhat magának az önkormányzat ebben az időszakban is. TOP-os pályázatnak köszönhetően elkezdődött a Sándorfalvi piactér fejlesztése és bővítése.

„Épül az új piaccsarnokunk, így a városközpontban található területet nem csupán felújítják, hanem egy négy üzlethelyiségből álló épületet is felhúzunk, valamint a régi gabonatárolóból alakítjuk ki a piaccsarnokot. A felújításnak köszönhetően az új piactér egyszerre lesz szép és környezetbarát is. A helyi kereskedők és termelők így egy olyan piacon árulhatnak majd, ami városunk egyéb programjainak is helyszínévé válhat – büszkélkedik Gajdosné Pataki Zsuzsanna.

A piactér látványterve

Egy sportpark létesítésére is nyertek pályázatot a Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Programban. Ebben úgynevezett

„D” típusú sportparkot fognak létesíteni, ami minimum 150 négyzetméter alapterületű és legalább 15 eszközt helyeznek el rá. A Szegedet és Ópusztaszert összekötő kerékpárút Sándorfalvát érintő részének építése szintén folyamatos. Ennek a projektnek a befejezése 2021 tavaszán várható.

„Azt hiszem idén igazán fontos az, hogy szép emlékekkel zárjuk ezt az évet. Ezért is támogatta önkormányzatunk a Sándorfalvi Városszépítő és Környezetvédő Egyesület kezdeményezését, az Adventi Ablakokat, amelyben arra kértük a lakosságot, hogy december 1-je és 24-e között egy-egy ablakban gyúljanak ünnepi fények. Emellett persze idén is feldíszítettük a várost, bár a szokásos ünnepi rendezvényeink elmaradnak, a jó hangulatot nem engedhetjük el” – mesélt Gajdosné.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gajdosné Pataki Zsuzsanna Sándorfalva
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés