Túl a városon 2020. december 31. 17:04

Sorra kerülési törvény – Bódi György olvasói levele

Újságíró: – Mikor oltatja be magát Orbán Viktor? Havasi Bertalan: – Amikor sorra kerül.

Hirdetés
Hirdetés

Sorra kerülési törvény

(Javaslat)

Iromány száma: 1/2020/XII.31.
Benyújtás dátuma: 2020. december 31.
Benyújtó: dr. Bódi György (lakcím; születési hely, idő; anyja neve; személyi szám; TAJ-szám; adóazonosító jel), saját jogán (nem letelepedési kötvénnyel vett, nem származtatott) magyar állampolgár.
Címzett: dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása
Törvényjavaslat címe: Sorra kerülési törvény

Indokolás
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke egy újságíró azt firtató kérdésére, hogy Orbán Viktor miniszterelnök mikor kapja meg a koronavírus elleni vakcinát, azt válaszolta, hogy „Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül”.

Általános indokolás
Hivatkozva Magyarország Alaptörvénye bevezető Nemzeti Hitvallásában megfogalmazottakra, miszerint: „Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi.” valamint a Szabadság és Felelősség fejezet XV. cikkére, miszerint

  • „(1) A törvény előtt mindenki egyenlő.
  • (2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.”

Magyarország Országgyűlése elítéli azt a káros, és a törvény előtti egyenlőség feltételeit súlyosan sértő gyakorlatot, miszerint néhány országban (így például Szlovákiában vagy Izraelben) az államfőt, illetve a miniszterelnököt az elsők között oltották be a Covid-19 vírus elleni vakcinával. Mindenki várja ki a sorát (amit az Országgyűlés külön jogszabályban, a „Mindenki annyit ér, amennyije van” című törvényben szabályoz).

Magyarország Országgyűlése a jogtalan előnyszerzés minden formáját elutasítja és mélyen elítéli azt, ha szükséges, a jogszabály erejével szankcionálja. Így például különösen senki nem építhet közpénzből a saját építési területe sarkába stadiont vagy kisvasutat. Senki nem részesítheti előnyben családtagjait vagy más hozzátartozóit, barátait vagy szomszédjait. Senki nem sajátíthatja ki a közvagyont. Hivatali beosztásával visszaélve senki nem részesülhet előnyben közbeszerzéseken vagy pályázatokon. Hivatali beosztásával visszaélve senki nem fogadhat el a külön jogszabályban (lásd: „Felső határ a csillagos ég” című törvény) ajándékokat, nyaralásokat, utaztatásokat és egyéb más juttatásokat. Senki nem helyezheti el hozzátartozóit, rokonait magas állami beosztásokba, nem hozhatja azokat előnybe állami, „úgynevezett” közpénzek elnyerésekor, mindaddig, amíg az más jogszabály szerint az el nem veszti közpénz jellegét. A közpénzt senki nem sajátíthatja ki, sem jogszabály útján, sem „csak úgy” indokkal. Senki nem finanszírozhatja saját hobbiját (foci, vadászat, stb.) közpénzből, hacsak más jogszabály (például tao-törvény.) másként nem rendelkezik. A rokonok, barátok és eszmetársak nem menthetők fel az uszítás büntette alól (kivétel ha azt az eljárást a legfőbb ügyész el sem indítja).

Javaslom, hogy a törvénytervezetet Magyarország Országgyűlése sürgősségi indítványként kezelje, így azt az Országgyűlés rendkívüli, 2021. január 1-jén 23 óra 58 percre összehívott ülésszakán gyorsított eljárásban szavazza meg. A törvény 2021. január 1-jén 23 óra 59 perckor kerüljön aláírásra és kihirdetésre.

dr. Bódi György
magyar állampolgár

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BioNTech Bódi György Havasi Bertalan járvány koronavírus olvasói levél Orbán Viktor Pfizer vakcina védőoltás világjárvány