Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 31. 09:53

Koronavírus: az év utolsó napján is száz fölött a halottak száma

Az operatív törzs már nem emeli ki a budapesti adatokat, mert nem rosszabbak az országos átlagnál.

Hirdetés
  • 2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, 
  • ezzel 322 ezer 514 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 
  • Elhunyt 108 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9537 főre emelkedett. 
  • A gyógyultak száma 150 ezer 102 fő, 
  • az aktív fertőzöttek száma 162 ezer 875 főre csökkent. 
  • 5856 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 
  • közülük 402-en vannak lélegeztetőgépen. 

Érdekes változás az adatközlésben, hogy eddig kiemelték a fővárosi adatokat, de mióta Karácsony Gergely főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Budapest jobb számokat produkál, mint a magyar átlag, nem közlik a főváros számait.

Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása. 

A kijárási tilalom szilveszter éjjel is életben lesz. Este 8 óra és reggel 5 óra közötti időszakban igazolással lehet csak az utcán tartózkodni.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra, eddig összesen 80 ezer adag Pfizer-vakcina, amely 40 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A szerdán érkezett vakcinákat 21 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni, hogy a hatóságok fel tudják majd venni a kapcsolatot a jelentkezőkkel. A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak a neten és postai úton.

Ma este 8 óra és reggel 5 óra között is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

Csongrád-Csanád megye: 195 fertőzött egy nap alatt

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (61 ezer 752) és Pest megyében (40 ezer 421) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (18 ezer 730), Hajdú-Bihar (18 ezer 490) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (18 ezer 327). Csongrád-Csanád megyében 14 ezer 283 fertőzöttről tudnak. A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (6294).

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halálozás járványkezelés koronavírus statisztika
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés