Hirdetés
Hirdetés
Színes 2020. december 30. 17:57 Forrás: MTI

Itt az első szegedi vakcinaszállítmány!

Megérkezett a koronavírus elleni védőoltás első adagja.

Hirdetés

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba érkezett szállítmányból csütörtökön kezdik meg 2500 ember, az intenzív és Covid-osztályon dolgozók, valamint a mentőszolgálat munkatársainak beoltását. A tervek szerint egy nap nagyjából száz embert oltanak be. Az oltást a delta izomba, a felkarba mélyen az izomzatba adják majd be.

Veréb Zoltán tudományos munkatárs a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájára érkezett Pfizer-BioNTech vakcinát pakolja. Mögötte jobbról Kemény Lajos, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető professzora és Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke (fotók: MTI/Rosta Tibor)

A Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján működik holnaptól az első oltópont, ahol allergológusok és bőrgyógyászok végzik el rendkívüli körültekintéssel az oltások beadását. Részletesen kikérdezik majd az oltandó személyeket és az előírt tizenöt perc helyett harminc percig lesznek megfigyelés alatt. Terhes és szoptató nők, valamint gyermeket tervezőknek nem ajánlott a vakcina felvétele és azoknak sem, akiknél három hónapon belül zajlott le a koronavírus-fertőzés.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ SZTE világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés