Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 30. 12:30

Ujhelyi István: Az egészségügyi unió megteremtése az egyik legfontosabb európai cél

Ez Magyarországon is jelentős javulást hozhatna az egészségügyben a szocialisták EP-képviselője szerint.

Hirdetés

Az egészségügyi unió megteremtése az egyik legfontosabb céljuk az európai intézményeknek a következő időszakban – mondta az MSZP európai parlamenti képviselője szerdán, a Publicus Intézet konferenciáján.

Ujhelyi István, az egészségügyi unió programjának egyik kidolgozójaként arról beszélt, hogy elképzelésük abból az elvből indul ki, hogy az egészséghez való hozzáférés alapvető jog, a megfelelő minőségű ellátáshoz pedig minden európai polgárnak egyformán hozzá kell tudni férnie.

Az Európai Unió 5,1 milliárd eurót biztosít a jövőben erre a programra, ami Ujhelyi szerint Magyarországon is minőségi javulást eredményezhet az egészségügyben.

Ujhelyi Isván szerdai Facebook-posztja a témában:

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője az EP szociáldemokrata frakciójának megbízásából készült közvélemény-kutatásukat ismertetve elmondta: az ország lakosságának mintegy kétharmada elégedetlen a magyar egészségügyi helyzettel. Az európai egészségügyi unióról a felmérésben részt vevők 39 százaléka hallott, 71 százalékuk pedig támogatja.

Pulai András vonatkozó Facebook-posztja:

És a Publicus Intézet bejegyzése:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészség egészségügy egészségügyi ellátás EU európai egészségügyi unió Európai Unió felmérés konferencia kórház közvélemény-kutatás MSZP Orbán-kormány Publicus Intézet Ujhelyi István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés