Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 29. 17:08

Újszentivánon korszerű pihenőhely segíti a kerékpárosok életét

Kerékpáros pihenő kialakítása, bölcsődei férőhelyek bővítése, valamint a belterületi csapadék- és belvízelvezetés – ezek voltak a legfontosabb beruházások 2020-ban Újszentivánon. Közben pedig a település eredményesen védekezett a koronavírus-járvánnyal szemben is.

Hirdetés

A Szeged-Törökkanizsa közötti kerékpárút kiépítésének 4. szakasza fejeződött be az idei évben. A két város közötti biciklis közlekedők számára ezidáig még nem volt biztosított egy olyan közösségi épület, ahol útközben megállhatnak pihenni, feltöltődni. Ezért a projekt 4. szakaszában, erre az időről-időre felmerülő igényre válaszul, a magyar-szerb határvidéken elsőként, egy kerékpáros pihenőt hoztak létre büfével ellátva, melyben mosdó, illetve tusoló is van, így az itt megpihenők minden igényét kielégítheti.

A beruházás parkosított övezetben valósult meg és nem csupán az átmenő biciklis forgalmat segíti, de a helyiek számára is egy új, korszerű közösségi térként szolgál.

Az épülethez kerékpáros tanpálya is kapcsolódik az idelátogató gyermekek részére. A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg, a magyarországi részen összesen 380 231 euró értékben, melyből a település önkormányzata 5 százalék önerőt biztosított.

Újszentiván jelenleg is közkedvelt célpontja a városból kiköltözni vágyó fiatal családoknak, így a település átlagéletkora 38 év alatt van.

Ennek jegyében az újabb kialakítású Délnyugat Lakóparkban hamarosan elkezdődik a csapadékvíz elvezetés megoldása nyílt, burkolt csatorna építésével. Jelenleg az előkészítő folyamatok zajlanak. A meglévő bölcsődét egy újonnan kialakított épületben lévő foglalkoztatóval igyekezett bővíteni az önkormányzat. Erre nagy szükség van, ugyanis a település bölcsődéje és óvodája is magas kihasználtság mellett üzemel, a településre költöző fiatalok magas száma miatt.

A beruházások tervezett ütemét egyelőre nem akadályozza a koronavírus-járvány, amely ellen eddig eredményesen védekezett a település.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde fejlesztés kerékpárút óvoda pihenőhely Újszentiván
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés