Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 29. 13:18

Szegeden is érezhető volt a délutáni földrengés

A hétfői után újabb, Magyarországon is érezhető földrengés rázta meg Horvátországot – ebből most Szeged is kapott egy kicsit!

Hirdetés

A 24.hu számolt be róla, hogy kedden kora délután szerte az országban érzékelhető volt a 6,5-ös magnitúdójú földrengés – Balatonszemesről, Szombathelyről, Kaposvárról, Pécsről, Bajáról, és Zalaszentlászlóról is érkeztek hozzájuk beszámolók. A jelenség Szegeden is érzékelhető volt, egy

Tarjánban lakó olvasónk arról számolt be, hogy kilengett a szekrény és a karácsonyfa – mindez körülbelül 15-20 másodpercig tartott.

„Pont ebédeltem, azt hittem, szédülök, de aztán a kollégák mondták, hogy ők is érezték és látták is, hogy az irodában a karácsonyi diszek himbálóznak össze-vissza. Néhány másodperc volt az egész.” – írta egy a Nagybani piac közelében dolgozó olvasónk.

„Alattam mozgott a szék, először azt hittem képzelődök. Leültem az ágy mellé a földre, és láttam, hogy mozog az ágytakaró lelógó széle” – számolt be róla egy Etelka sori lakos.

Egy másik olvasónknak, Horváth Zoltánnak sikerült azt is felvennie, ahogyan a felakasztott konyhai eszközei megmozdultak a falon.

Információink szerint a szegedi belvárosban, a NAV Bocskai utcai épületében is érezhető volt a rezgés, de csak a legfelső szinteken. Az épületet egy rövid időre ki is ürítették, a dolgozóknak ki kellett menni a Rákóczi térre. 

Egy Szentmihályon, magánházban élő olvasónk pedig azt írta, náluk jól láthatóan mozgott a csillár és néhány könnyebb bútor is.

Molnár Dávid, a Szegedi Tudományegyetem Földtani és Őslénytani Tanszékének adjunktusa elmondta:

Információink szerint a mai rengés epicentruma Zágrábtól 45 kilométerre délkeletre volt, szinte ugyanott, mint néhány nappal korábban. A mostani a Richter-skála szerinti 6,5 volt, amely erős rengésnek számít. Valószínűleg, ezért volt Szegeden is érezhető a rengés – feltehetően leginkább emeletes épületekben, ugyanis azok ilyenkor hajlamosak egy kicsit “kilengeni”.

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint több bejelentés is érkezett hozzájuk a földrengéssel kapcsolatban, ami Szegeden, Csongrádon és Hódmezővásárhelyen is érezhető volt. Tudomásuk szerint azonban káreset sehol sem történt és katasztrófavédelmi feladatokat sem okozott a földmozgás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: földrengés katasztrófavédelem Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófa NAV NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés