Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 29. 08:22

Nincs megállapodás a minimálbérről, de Románia már beért minket

Nem jutottak még megállapodásra a szakszervezetek és a munkaadók, ha nem születik megegyezés akkor december 30-án dönthet majd a kormány.

Hirdetés

Jelenleg a legkisebb adható havi fizetés bruttó 161 ezer forint, amit a munkaadók 3 százalékkal, a szakszervezetek 5-6,5 százalékkal szeretnének növelni. A két álláspont hétfőn sem került közelebb egymáshoz, a munkaadók akkor lennének hajlandók nagyobb béremelésre, ha cserébe a kormány mérsékelné az őket terhelő adókat. A vállalkozások a szociális hozzájárulási adó csökkentését szeretnék elérni, ez ugyanis adott esetben sokkal nagyobb terhet ró rájuk, mint például a helyi iparűzési adó – aminek a mértékét a kormány megfelezte.

A kormány jelezte, ha nem születik megállapodás a két fél között, akkor december 30-án dönt a minimálbér jövő évi összegéről.

Eközben Románia beérte Magyarországot, náluk bruttó 171 ezer forint lesz jövőre a minimálbér – ők 3,1 százalékkal emelnek. A magyarok azonban nettóban egy kicsit többet visznek haza az eltérő adózási szabályok miatt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: minimálbér minimálbér 2021-ben fizetés adó infláció Románia szegénység
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés