Hirdetés
Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Szegeden
 • Ez volt 2020 a Szeged Televízió kameráin át – 1. rész: történések januártól áprilisig
Szegeden 2020. december 28. 19:00 Forrás: Szeged Televízió

Ez volt 2020 a Szeged Televízió kameráin át – 1. rész: történések januártól áprilisig

A Szegedi Híradó visszatekint erre az igen embert próbáló 2020-as esztendőre, annak legérdekesebb szegedi eseményei közül válogatva. Nézzük, mi történt Szegeden az év első négy hónapjában!

Hirdetés
 • 2019 októberében emelték ki a 7 éve elsüllyedt Szőke Tiszát a hullámsírból, majd 2020 januárjában folytatódott a hajótest szárazföldre vontatása. A jelenlegi tulajdonos megbízásából több napon át tartott a munka, amiben Magyarországon eddig még nem használt technikákat is alkalmaztak.
 • 2020 sem múlt el időjárási anomáliák nélkül Szegeden. Február elején 90 kilométer/órás szélvihar söpört végig a városon. Megbontotta a Kiss Dávid-ház tetőszerkezetét, több fát pedig tövestül tépett ki.
 • A Nemzeti Alaptanterv őszre tervezett bevezetése több szervezet ellenérzését váltotta ki. Szemléletében elavultnak nevezték egy szegedi fórumon is az új NAT-ot.
 • Március 11-én gyökeresen megváltozott az életünk. A koronavírus okozta pandémia miatt a magyar kormány aznap hirdette ki a veszélyhelyzetet. Az események gyorsan követték egymást. Botka László polgármester is bejelentette, hogy minden beltéri kulturális rendezvény elmarad. Országosan bezárták az egyetemeket, a hallgatókat hazaküldték, áttértek a digitális oktatásra. A miniszterelnök, pedig közölte, hogy március 16-ától a közoktatás is az online térbe költözik. Az iskoláknak gyorsan kellett reagálniuk.
 • A koronavírus első ismert áldozata hazánkban március 14-én egy 75 éves férfi volt. Szegeden is felkészültek a fertőzöttek fogadására. A volt 2-es kórházat alakították át járványkórházzá. A részletekről telefonon akkor még nyilatkozott a Szegedi Híradónak az SZTE Koronavírus Ügyi Operatív Bizottságának elnöke.
 • A tavaszi intézkedések közül talán a legvitatottabb a 65 év felettieknek elrendelt vásárlási idősáv bevezetése volt. Március végén a kormány nemcsak a részleges kijárási korlátozást rendelte el, hanem azt is, hogy az idősek csak délelőtt 9 és 12 óra között mehetnek boltba, piacra.
 • A koronavírus-járvány tavaszi hulláma a sportéletet is teljesen átalakította. Március 15-étől az összes létesítményét bezárta a Szegedi Sport és Fürdő Kft. Csak az élsportolók használhatták a szolgáltatásokat, kizárólag edzésre.
 • A sportélet legfájdalmasabb döntése volt, amikor március végén bejelentették: nem lesz idén olimpia. A világjárvány miatt az ötkarikás játékokat legkésőbb 2021 nyarán rendezik meg. Akkor ezt közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Az olimpiára készülő szegedi sportolók között akkor még megoszlottak a vélemények a halasztásról.

Nézzék meg a Szegedi Híradó visszatekintését!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Híradó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés