Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Karácsony Gergely: A kormány karácsonyi „pénzadományai” világosan megmutatták, hogy Magyarország nem köztársaság
Túl a városon 2020. december 27. 21:02

Karácsony Gergely: A kormány karácsonyi „pénzadományai” világosan megmutatták, hogy Magyarország nem köztársaság

Másodrendű állampolgárként kezeli az Orbán-kormány az ellenzéki vezetésű településeken élőket a budapesti főpolgármester szerint.

Hirdetés

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon reagált arra, hogy miután Orbán Viktor a hét elején bejelentette, hogy jövőre megfelezik a települési önkormányzatoknak a vállalkozások, vállalkozók által fizetendő iparűzési adót, ami minden település egyik legfontosabb bevételi forrása.

A főpolgármester azt írta, egy valódi köztársaságban nincsenek első- és másodrendű állampolgárok, Magyarországon viszont vannak. Szerinte a kormány másodrendű állampolgárként kezeli azt a több mint 2,5 millió magyart, akik ellenzéki vezetésű településen élnek.

„Amikor a kormány elvonja az önkormányzatok saját bevételeit, majd politikai alapon diszkriminálva oszt vissza ebből valamennyit, akkor valójában állampolgár és állampolgár között tesz különbséget.”

Karácsony szerint ez megengedhetetlen, és azt is megjegyzi, hogy az önkormányzatok pénze a településen élő emberek pénze.

A főpolgármester posztjában azt is írja, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetsége azt követeli, hogy az állam a települések méretétől és a vezetésük politikai hovatartozásától függetlenül kompenzálja az összes önkormányzatot az iparűzési adó megfelezése miatt. 

„Városaink kifosztása nem kormányzás!”

– zárja Facebook-posztját Karácsony Gergely.

A teljes poszt itt olvasható:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: helyi iparűzési adó iparűzési adó Karácsony Gergely Orbán-kormány adó covid-19 demokrácia főpolgármester járvány járványkezelés koronavírus Magyar Önkormányzatok Szövetsége
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés