Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 26. 17:49

100 milliárd forintot kap a fideszes államtitkár alapítványa

A pénz az alaptörvény utolsó módosítása értelmben elveszíti közpénz jellegét, és mindenféle ellenőrzés nélkül felhasználható.

Hirdetés

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnökség államtitkára. A szervezetet egy család alapította 25 évvel ezelőtt, de tavasszal az országgyűlés közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá minősítette és egy 300 milliárd forint értékű részvénycsomaggal is hozzájárult a működéséhez.

Most további 100 milliárd forintot kap a költségvetésből, ezt a pénzt pedig az alaptörvény módosítása óta már utólagos ellenőrzés nélkül költheti el az MCC – elveszítette közpénz jellegét.

Az RTL Híradó megjegyzi, az alapítvány számára most kiosztott összeg annyi, amennyiből egy évig működik a teljes közmédia és háromszor annyi, amennyiből a Lánchidat fel lehetne újítani.

Gulyás Gergely szerint a cél egy nagy, magyar tehetséggondozó intézmény létrehozása. Az MCC tájékoztatása szerint a támogatásokból egy 35 helyen működő, a teljes Kárpát-medencét lefedő intézményrendszert hoznak majd létre. A Mathias Corvinus Collegium jelenleg is tehetséggondozással foglalkozik, tagja volt például annak az Axióma nevű oldalnak az alapítója, ahol Novák Katalin nagy felháborodást kiváltó, nőknek szóló kisfilmje megjelent.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz közpénz Novák Katalin Orbán Balázs
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés