Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 26. 15:07

Karácsonyra újabb 3 milliárdot kap a Groupama Aréna a kormánytól

Állítólag korszerűsíteni kell a legkorszerűbb stadionunkat.

Hirdetés

A december 24-én megjelent, karácsonyi Magyar Közlöny nem csak a fideszes települések számára tartogatott meglepetéseket. Az FTC stadionját hat évvel ezelőtt adták át, akkor 15 milliárd forintba került, így Európa egyik legkorszerűbb pályájaként tartják számon. Ennek ellenére a kormány úgy döntött, még 3 milliárd forintot kellene további korszerűsítésre fordítani – arról, hogy ez pontosan mit is takar, egyelőre nincsenek információink. Bár ez a mostani összeg eltörpül a Goupamára fordított eddigi pénzekhez képest, nagyon bőkezű karácsonyi ajándékról van szó.

Összehasonlításképp Mezőkövesden egymilliárdból teljesen új stadiont építettek fel.

A kormány decemberben bejelentett döntései értelmében az önkormányzatok jelentős bevételektől esnek el 2021-ben, ugyanis a kis- és középvállalkozások helyi iparűzési adója a felére csökken. A december 24-i közlönyből derült ki az is, hogy a nagyvárosok közül csak a fideszes vezetésű települések kapnak majd támogatást emiatt.

Ugyanazon a napon, amikor bejelentették a Groupamának szánt 3 milliárdos összeget, Pécset és Szegedet kihagyták a támogatott települések köréből.

Ezek alapján nehéz lenne azzal érvelni, hogy forráshiány miatt nem jut minden városnak pénz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci helyi iparűzési adó közpénz labdarúgás stadion

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés