Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 26. 08:19

Japánba és Franciaországba is eljutott a koronavírus gyorsabban terjedő változata

Egyre több országban mutatják ki a hatékonyabban fertőző verziót.

Hirdetés

Egy héttel ezelőtt Nagy-Britanniában egy a korábbinál 70 százalékkal fertőzőbb koronavírus változatot azonosítottak. Az új törzs miatt az Egyesült Királyságban karácsonyra szigorították a járványügyi korlátozásokat, több ország pedig beutazási tilalmat rendelt el az onnan érkezőkkel szemben.

Ennek ellenére az új mutáció terjedését nem sikerült teljesen megfékezni. Tegnap számoltunk be róla, hogy Németországba is eljutott a gyorsabban terjedő változat, igaz a betegeket már érkezésükkor sikerült beazonosítani.

Mostanra azonban újabb két ország jelezte, hogy náluk is megjelent a legújabb vírustörzs. Franciaországba egy Nagy-Britanniából hazatérő francia állampolgárt, Japánba pedig egy 60 éves férfit említenek fertőzöttként.

Az új változatról egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a korábbiaknál sokkal gyorsabban terjed, vélhetően azonban nem okoz súlyosabb tüneteket, vagy több halálozást, mint a korábban azonosított törzsek.

Duda Ernő virológus a Szeged Podcast karácsonyi adásában elmondta, szerencsére az eddig kifejlesztett vakcinák minden változat ellen védelmet nyújtanak, így nem valószínű, hogy a mutációk miatt romlana a járványhelyzet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Franciaország Japán járvány koronavírus Nagy-Britannia Németország vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés