Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 25. 08:40 Forrás: mti

Koronavírus - Megjelent Németországban a Nagy-Britanniában azonosított mutáció

Megjelent Németországban az új típusú koronavírus Nagy-Britanniában azonosított mutációja - közölték csütörtökön illetékesek.

Hirdetés

A Baden-Württemberg tartományi egészségügyi minisztérium közleménye szerint

a mutálódó vírust egy nő szervezetében mutatták ki, aki december 20-án érkezett Németországba Nagy-Britanniából

rokonlátogatásra repülővel.

A frankfurti repülőtéren lépett be az országba, és mint minden utasnál, nála is elvégeztek egy koronavírus-gyorstesztet. A lelet pozitív lett, ezért a fertőzött nő házi elkülönítésben van. A repülőtérről családtagjai szállították el autóval.

Mintájának további elemzésével csütörtökön mutatták ki, hogy az eddigi ismert koronavírus változatoknál jóval könnyebben terjedő új vírusmutációt hordozza.

Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet csütörtöki adatai szerint az utóbbi 24 órában 32 195 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez csaknem húszszázalékos emelkedés az egy héttel korábbi 26 923-hoz képest. Így már bő másfélmillió - 1 587 115 - esetet regisztráltak.

A koronavírus okozta betegséggel összefüggésben 802 halálesetet regisztráltak. Ez csaknem tizenöt százalékos növekedés az egy héttel korábbi 698-hoz viszonyítva. A járvány halálos áldozatainak száma így 28 770-re emelkedett.

Intenzív ellátásra szorulók száma az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetének csütörtöki összesítése szerint egy nap alatt 11-gyel, 5354-re emelkedett. Gépi lélegeztetésre 53 százalék - 2832 beteg - szorul. A szervezet kimutatása szerint országszerte 26 554 intenzív ellátási ágyat üzemeltetnek, ezek közül 5016 ágy szabad.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halálozás járvány koronavírus megbetegedés Németország mutálódás mutálódott vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés