Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Két és fél milliárd forinttal többet kap oktatási eszközökre és laborok felszerelésére a Szegedi Tudományegyetem
Szegeden 2020. december 23. 12:50

Két és fél milliárd forinttal többet kap oktatási eszközökre és laborok felszerelésére a Szegedi Tudományegyetem

Az eredeti 6 milliárd 900 millió forintos támogatási összeget növelte meg 9 milliárd 376 millió forintra a kormány.

Hirdetés

Közel 2 és fél milliárd forint többlettámogatásból fejlesztheti a Szegedi Tudományegyetem az oktatást és a képzést, a pénzt egészségügyi skill-laborok kialakítására és technológiai korszerűsítése kapják – olvasható a Magyar Közlönyben.

A többlettámogatást azért kell adni, mert a 2017-ben elindult projektek költségei megnövekedtek, és mintegy 1 milliárd 775 millió forint értékű fejlesztés nem számolható el uniós forrásból. Ezt az összeget az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból biztosítja a kormány az egyetem számára.

Az összesen közel 9 és fél milliárd forintból megújulnak a hallgatói terek, az oktatási eszközök, a gyakorlati képzésben megjelennek a 3D-s technológiák, valamint két épülettömb teljes átalakításával SKILL-központokat hoznak létre 15 ezer négyzetméteren. A fejlesztés főként az egyetem orvos-, fogorvos-, gyógyszerész és egészségtudományi képzéseit érinti.

A korábbi Sebészeti Klinika épületének átalakításával létrejön az Egészségtudományi Képzési Tömb, ami az egészségügyi képzést biztosító karok, és az őket kiszolgáló háttértámogató intézetek otthona lesz. A Vasas-Szent Péter utcai rendelőintézet átalakítása a fogorvosképzés részére biztosítja a szükséges funkcionális hátteret, a jelenleg is gyakorlatorientált képzés színvonalának emelésével együtt.

A SKILL-központok segítenek összehangolni az elméletet és a gyakorlatot. A hallgatóknak lehetőségük lesz az ápolás-gondozás és egyéb invazív és noninvazív beavatkozások gyakorlására, gyakorlati óra tartására, betegbemutatásra, olyan beavatkozások gyakorlására, melyek más körülmények között nem lehetségesek.

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: Szegedi Tudományegyetem)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állami támogatás Európai Unió fejlesztés fogorvos képzés oktatás orvos Szegedi Tudományegyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés