Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Karácsonykor is segítik a bajban lévőket a segélyhívó számokon, sőt, van már mobilalkalmazás és chates szolgáltatás 
Túl a városon 2020. december 23. 09:49

Karácsonykor is segítik a bajban lévőket a segélyhívó számokon, sőt, van már mobilalkalmazás és chates szolgáltatás 

Idén a járványhelyzet miatt többen hívták a lelkisegély-szolgálatokat, az ünnepi időszakban pedig még tovább nő a hívások száma – közölte az MTI-vel a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.

Hirdetés

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. úgy látja, vírusjárvány nemcsak a testi, hanem a lelki egészséget is veszélyezteti. A járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt a világban – így Magyarországon is – emelkedett a kapcsolati erőszakot és a lelki krízist elszenvedők száma.

Ezt fokozhatja a feszültebb ünnepi időszak, amit bizonyít a telefonos segítőszolgálatoknál tapasztalható decemberi hívásszám-emelkedés.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatainak nyújt segítséget, és szükség esetén gondoskodik az áldozatok kimenekítéséről, elhelyezéséről is. Akik pedig valamilyen okból lelki krízishelyzetbe kerültek, azok szintén a nap 24 órájában ingyenesen és anonim módon hívhatják a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) telefonszámát.

A járvány miatti korlátozó intézkedésekkel összefüggésben áprilisban megugrott a két szervezethez érkezett hívások száma a korábbi év azonos időszakához képest. Különösen nehéz a karácsony-szilveszter időszaka, ezért az OKIT és a LESZ segélyvonala az ünnepek alatt is éjjel-nappal működik 

  • 06-80-20-55-20,
  • 116-123, 
  • 06-80-810-600.

Segítséget kérni már nemcsak telefonon, hanem a kapcsoljegybol.hu oldalon is lehet, anonim módon, digitális nyomok nélkül, emellett a facebook.com/kapcsoljegybol, a teljes biztonsággal használható chatfelület és egy ingyenesen letölthető applikáció, a Kapcsolj egyből is segíti a krízishelyzetben lévőket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karácsony lelkisegély mobilalkalmazás telefon
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés