Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 22. 18:28

Karácsony Gergely szerint is fizessenek a gazdagok!

A főpolgármester a Facebook oldalán azt írja, egyetért Botka László javaslatával a Nemzeti Szolidaritási Alap felállításáról.

Hirdetés

A főpolgármester annak kapcsán tett közzé bejegyzést a Facebookon, hogy a bíróság elutasította Tiborcz István keresetét, ezzel pedig kimondta, hogy közszereplőnek számít. A miniszterelnök veje egymillió forintos elégtételt és bocsánatkérést követelt Karácsonytól azért, mert szerinte megsértette a becsületét – például úgy, hogy róla akart elnevezni egy luxusingatlanokra kivetett adót.

Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó. Ezt bárhányszor leírhatom és mondhatom, mert a bíróság ma elutasította a miniszterelnök vejének keresetét. Ő igenis része a közéletnek.

– írja a főpolgármester, majd hozzáteszi, hogy a miniszterelnök épp most tiltotta meg a településeknek, hogy a Tiborcz-adóhoz hasonló közterheket vessenek ki. Szerinte azonban ilyen adókra nagy szükség lenne, ebben a kérdésben Szeged polgármesterének javaslatát tartja követendő példának:

„Egyetértek Botka László felvetésével, legyen olyan szolidaritási alap, amely a közbeszerzések nagy nyerteseitől, az oligarcháktól vár hozzájárulást a járvány és a válság kezelésének a költségeihez.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adó Botka László Karácsony Gergely szolidaritás Tiborcz István
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés