Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. december 22. 14:34 Forrás: Szegedi Tükör

Tíz könyv karácsonyra: olvasni, ajándékozni

Tíz könyv, amik kikapcsolják, elgondolkodtatják, szórakoztatják. És az utolsó utáni pillanatban is megvásárolhatók.

Hirdetés

Kepes András önironikus könyvében azt kutatja, lehetünk-e boldogok egy átalakuló és ellentmondásos világban. Csak a leegyszerűsítő magyarázatokban hiszünk, vagy képesek vagyunk kritikusan szemlélni önmagunkat és a jövőnket? Presser Gábor emlékezik – könyvében új megvilágításba kerülnek egy legendás korszak ismert történetei, beleshetünk a stúdiók, a Vígszínház kulisszái mögé.

David Attenborough világhírű természetfilmes vallomása és látomása a Föld jövőjéről – történet arról, miként követtük el a leghatalmasabb tévedésünket, és hogyan tudjuk helyrehozni, ha haladéktalanul cselekszünk. Fördős Zé szerint főzzön az ember sokszor, de ne sokáig. De mit együnk ma? Egyszerű és kicsit összetettebb receptek, mikróban elkészíthető valódi fogások és vendégeket elkápráztató ételek. Almási Kitti azt ajánlja, gondoljuk végig, hogy mit miért teszünk az életünkben éppen úgy, ahogy, és vegyük számba, kiknek és miért is akarunk megfelelni. Dezső András újságíró újabb alvilági történetek feltárására szánta rá magát. Ezúttal a magyarországi kokainpiac és a drogban úszó elit világába ad betekintést a Magyar kólában. A Borkai-ügy óta tudjuk: a ló néz, a csikó lát...

Barack Obama könyve hűen példázza meggyőződését, hogy a demokrácia nem fentről jövő adomány, hanem az empátián és kölcsönös megértésen alapuló érték, amelyet nap mint nap együtt kell tovább építenünk. Egyházfő még soha nem engedte annyira közel magához az olvasóit, mint Ferenc pápa az Álmodjunk együttben. Kivételes mű a pápa személyes vallomása. Matthew McConaughey szerelmes levele az élethez. A világhírű amerikai színész Zöldlámpa című könyve a finomságokról, szépségekről, elhasalásokról és arról szól, hogy a piros és a sárga után előbb-utóbb zöld lesz. Jo Nesbo skandináv krimije, A birodalom sötét és magával ragadó thriller a hűségről, a szeretetről, a féltékenységről és a becsvágyról.

TOP 10 könyv az ünnepekre

1. Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós
2. Presser Gábor: Presser könyve I.
3. David Attenborough: Egy élet a bolygónkon
4. Fördős Zé: Megúszós kaják 2.
5. Almási Kitti: Ki vagy Te?
6. Dezső András: Magyar kóla
7. Barack Obama: Egy ígéret földje
8. Ferenc pápa: Álmodjunk együtt
9. Matthew McConaughey: Zöldlámpa
10. Jo Nesbo: A birodalom

Forrás: Bookline-sikerlista

Szabó C. Szilárd

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajándék ajándékozás karácsony könyv Szegedi Tükör
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés