Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. december 21. 14:20

Köszöntötte a járvány idején legtöbbet kölcsönzőket a Somogyi-könyvtár

A járványveszély miatt a Somogyi-könyvtár is közel négy hónapig nem fogadhatott olvasót, csak az előre megrendelt könyvcsomagokat lehetett átvenni a könyvtár előtti területen. Most azokat köszöntötték, akik 2020-ban a legtöbb könyvet vitték haza.

Hirdetés

A könyvtárak számára legnagyobb érték az olvasó, és ebben a megváltozott világban az egyén számára is felértékelődik az olvasás, mint egyfajta sajátos kapcsolattartás a világgal.

A tavasszal a járvány első hullámának időszakában a Somogyi-könyvtár és fiókjai március 16-tól május 26-ig bezártak, a helyben használható könyvtári szolgáltatások szüneteltek.

Május közepén a Somogyi elindította a Könyv(tár)terasz szolgáltatást, amely lehetővé tette a könyvtárak előtti területen az előre megrendelt könyvcsomagok átvételét és kölcsönzését.

A koronavírus második hulláma miatt november 11-től ismét be kellett zárni a kulturális intézményeket. A Somogyi-könyvtár – a törvény adta keretek figyelembevételével – ebben az időszakban is biztosítja, hogy a szegediek ne maradjanak olvasnivaló nélkül.

A Könyv(tár)Pont szolgáltatásnak köszönhetően az előzőleg online igényelt olvasmányokat a központi könyvtár és a fiókkönyvtárak előtt a szabadban vehetik át az olvasók.

A Somogyi-könyvtár által működtetett Könyv(tár)Pontokon hetente 600–650 kölcsönzésre előkészített könyvcsomag várja a szolgáltatást igénybe vevőket.

Az esztendő utolsó napjaiban a tíz legtöbbet kölcsönző és legaktívabb olvasóját köszöntötte a könyvtár.

Az év folyamán a kiemelkedően sok könyvet kölcsönző olvasóknak jelképes ajándékkal köszönik meg a könyvtárak iránti elkötelezettségüket a könyvtárosok.

Az idén legtöbbször ők kerestek olvasnivalót a könyvtárban

  • Legtöbb könyvet kölcsönző felnőtt a központi könyvtárban: Dobó András
  • Legtöbb könyvet kölcsönző nyugdíjas a központi könyvtárban: Gutenkunst Béláné
  • Legtöbb könyvet kölcsönző felnőtt a fiókhálózatban: Török György (Odesszai Fiókkönyvtár), Nagy Dezsőné (Csillag Téri Fiókkönyvtár), Csányi Judit (Klebelsberg-telepi Fiókkönyvtár)
  • Legtöbb könyvet kölcsönző gyermek a központi könyvtárban: Tigyi Áron István, Varga Botond Bulcsú
  • Legtöbb könyvet kölcsönző gyermek a fiókhálózatban: Varga Tímea (Tápai Fiókkönyvtár)

A Somogyi-könyvtár az egyéb könyvtári területen történt aktivitásért is kifejezi köszönetét.

  • Legtöbb játékban résztvevő gyermek: Békefi Bálint
  • Legtöbb iskolai csoportot könyvtárlátogatásra ösztönző pedagógus: Batta Zsuzsanna

Az ünnepekre még nem késő az olvasnivalót beszerezni. Szegeden a Központi könyvtár Dóm téri épülete mellet 13 fiókkönyvtár teszi lehetővé a könyvtárak előtti Könyv(tár)Pontokon a könyvkölcsönzést!

A Könyv(tár)Pontokon a szolgáltatás december 23-tól január 3-ig szünetel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Somogyi-könyvtár köszöntés olvasás járvány kölcsönzés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés