Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 21. 13:17

Török Gábor: Aggódhat a Fidesz, nem sikerült a járvány kommunikációja

A migránsozásnál, sorosozásnál és brüsszelezésnél működik a kormányzati és fideszes kommunikációs stratégia, azonban a koronavírus kiszámíthatatlanabb – állítja a politikai elemző.

Hirdetés

Az egyik legismertebb politikai elemző a Népszavának adott interjúban azt mondta hogy

Orbánnak és a Fidesznek már most is van oka az aggodalomra.

Szerinte az a kérdés, hogy a választók a járványt vagy inkább a kormányzati döntéseket okolják majd a kialakult helyzet miatt, de az egységesülő ellenzék miatt teljesen más választás várható 2022-ben, mint eddig.

Török Gábor szerint „a járvány kommunikációja – például az, hogy a halálozások számához kell mérni a védekezés eredményességét – nem volt jól kigondolva”. 

Ha a halálozások számához mérjük a védekezés eredményességét, akkor Magyarország lehagyta Svédországot és a magyar második hullámbeli adatok rosszabbak, mint a súlyosnak számító olaszországi első hullámbeli adatok.

Török úgy látja, a unalmassá vált a fideszes kommunikáció, Orbánék saját tábora is közönyös. A gépezet nem annyira hatékony a koronavírusos ügyekben, mint Brüsszel, a migráció vagy a rezsi esetében.

A Szájer-ügy hatását „brutálisnak” látja Török, olyan mértékben jutott el a hír a fideszes szavazókhoz is. „Mély sebeket ütött” a Fideszben a történet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elemzés Fidesz Szájer József Török Gábor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés