Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 20. 21:15

Angyalfa: nehéz sorsú gyerekeknek segítenek a szegedi karácsonyfaárusok

Rajtuk keresztül bárki támogathatja a szegedi gyermekotthont.

Hirdetés

A szegedi Bársony Nikolett gondolt egyet, és valamikor az ősszel elhatározta, hogy idén decemberben fenyőfákat fog árulni a Mars téren. Az ötlet azonban nem csak ennyi volt: a fiatal nő arra is gondolt, hogy az eladott fák árának egy részét jótékonysági célra fordítja.

Mint arról az Angyalfa névre keresztelt vállalkozás ötletgazdája a Szeged Podcast legutóbbi adásában is beszélt,

minden egyes náluk vásárolt fa vételárából egy fix összeget a szegedi Bölcsőde utcai gyermekotthon alapítványának utalnak majd át. Velük még korábban felvették a kapcsolatot, természetesen nagyon örültek a kezdeményezésnek, és biztosították Nikolettet, hogy a pénz jó helyre megy majd.

Ahogyan az intézmény weboldalán is olvasható, az alapítvány célja a gyermekotthonban, állami gondoskodásban nevelkedő gyerekek életminőségének javítása. 

Bársony Nikolettől azt is megtudtuk, hogy

annak is van lehetősége rajtuk keresztül támogatni a gyermekotthon lakóit, aki nem az Angyalfánál vásárolja meg idén a karácsonyfáját. Az eladásra kínált fáik mellett egy gyűjtődobozba bárki beleteheti azt az összeget, amivel segíteni szeretné, tudja a gyerekeket.

Az angyalfás gyűjtődobozok a Mars téren kívül még néhány szegedi üzletben is megtalálhatók.

Az Angyalfa fenyőárusai optimisták: bár a régebbi árusoktól eddig kivétel nélkül azt hallották, hogy idén kevesebb a vásárló a Mars téren, mint a korábbi években, ők nagyon bíznak benne, hogy a december 24-én délig hátralévő néhány napban még sokan fognak tőlük vásárolni, és támogatni az otthonban élő, nehéz sorsú gyerekeket.  

Cégek, vállalkozások felajánlásait, vásárlásait is várják: bíznak benne, hogy lesznek olyanok, akik azt az összeget, amit idén év végi céges vacsorákra, csapatépítőkre, egyéb rendezvényekre költöttek volna, ám végül a kasszájukban maradt a járvány miatt, azt most Angyalfa-vásárlásra és a gyermekotthon támogatására fordítják.

Bársony Nikolett szerint eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptak az Angyalfa kapcsán: az egyik legjobb érzés az volt, hogy számtalan fiataltól hallották, hogy a multik, bevásárlóközpontok helyett inkább náluk vásárolnak, hogy ezt a kezdeményezést támogassák.

Az angyalfások azt is remélik, hogy ötletük ragadós lesz, és jövőre több fenyőárus is csatalakozik majd hozzájuk, és az eladott fák árának egy részét valamilyen jótékonysági célra fordítják majd.

A Szeged Podcast legutóbbi adásában más szegediekkel is beszélgettünk, akik az ünnepek előtt, valamint egész évben sokat tesznek azért, hogy egy kicsit könnyebbé tegyék az elesettek, nélkülözők, nehéz sorsú emberek életét. A teljes adás itt található:

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Angyalfa fenyő fenyőfa gyerek gyerekek gyermekotthon jótékonyság karácsony karácsonyfa Mars tér Mars téri piac segítség Szeged Podcast ünnep
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés