Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 19. 13:20

Orbán Viktor ellehetetleníti a nagyvárosokat – itt vannak az újabb gazdasági intézkedések

Minden élet és minden munkahely számít, mondta a miniszterelnök, majd bejelentett négy lépést, amelyből kettő valójában a jelenleg is érvényes intézkedések meghosszabbítását jelenti.

Hirdetés

Orbán Viktor bejelentése szerint négy ponton módosítják a Gazdaságvédelmi Akciótervet:

  • A családok és vállalkozások hitelfizetési moratóriuma fél évvel, július 1-ig meghosszabbodik. Ez automatikusan fog történni, tehát csak annak kell majd felkeresnie a bankját, aki nem kéri a hiteltörlesztés felfüggesztését.
  • Az ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának átvállalásával segítik és ezt kiterjesztik a vendéglátóhelyek, szállodák és az idegenforgalom mellett a buszos magáncégekre is.
  • A kis és középvállalkozások valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját felére csökkentik. A 25 ezer fő alatti települések ennek kompenzálására támogatást kapnak, de a nagyvárosok nem, azok vezetőivel külön fog egyeztetni a kormány.
  • A gyereket nevelő családokat 6 millió forintig kedvezményes, max 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből 3 millió vissza nem térítendő támogatás lesz, ami a felújítás végén vehető majd igénybe.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bejelentés gazdaságvédelmi akcióterv járványkezelés koronavírus Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés