Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 18. 19:55

Év végi menetrend Szegeden: itt a nyári szünet

Lelassulunk, még többet maradunk otthon, épp ezért ritkábban járnak az SZKT járművei is. A lassabb visszagyorsulást segíti az is, hogy a decemberi bérletek január 7-éig érvényesek.

Hirdetés

Minden évben karácsonykor egy kicsit megváltozik a menetrend. Idén viszont nemcsak most, hanem a koronavírus-járvány miatt „párszor” megváltozott már a menetrend. És december 21-én újra változik.

Ez a mostani váltás a hagyományos év végi menetrendváltozás lenne, de 2020 semmilyen szempontból nem hagyományos év, lassan lehet írni: volt. Ilyenkor már lehet tudni, hogyan járna ez éjféli miséhez a járatok, ám idén nem lesz éjféli mise a teljes Szeged-Csanádi Egyházmegye területén.

Ami biztos, hogy december végén is nyári vakáció van: úgy közlekedteti az SZKT a trolikat és a villamosokat, mint a nyári szüneti munkanapokon.

De vegyük át, mit is jelent ez!

  • 1-es villamos: nem változik, mindig óránként megy körbe egyszer, ennél jobban ritkítani nem nagyon lehet.
  • 2-es villamos: munkanapokon a követési idő reggel 7-8 percről 10 percre változik, este nyolc óra után 20 percről 30 percre változik a követési idő, üzemzárás 23:00 után.
(fotók: Szabó Luca)
  • 3/3F-es villamos: munkanapokon a követési idő reggel 12 percről 15 percre változik, üzemzárás 20:00 óra után.
  • 4-es villamos: munkanapokon a követési idő reggel 12 percről 15 percre változik, este nyolc óra után a 20 perces követési időt 30 perces váltja fel, üzemzárás 23:00 után.
  • 5-ös troli: munkanapokon csúcsidőben történő követési ideje egyenletes lesz, 7-8 percre változik, este nyolc óra után a 20 perces követési időt felváltja 30 perces követési idő, üzemzárás 23:00 után.
  • 7-es troli: nem közlekedik
  • 7A-s troli: munkanapokon csúcsidőben történő követési ideje 20 percre változik, este nyolc óra után a követési idő változatlan, üzemzárás 23:00 után.
  • 8-as troli: csúcsidőben változatlan a menetrend, este nyolc óra után a 20 perces követési időt 30 perces követési idő váltja fel, üzemzárás 23:00 után.
  • 9/19-es troli: változatlan a menetrend
  • 10-es troli: csúcsidőben változatlan a menetrend, este nyolc óra után a 20 perces követési időt 30 perces követési idő váltja fel, üzemzárás 23:00 után.

Mi van a Volánbusszal?

A 24-es busz a téli szünetben nem közlekedik.

Viszont az fontos változás, hogy ha még mindig papír alapú bérletet vásárol, akkor nem kell rohannia a jegypénztárakhoz. De ajánljuk figyelmébe a mobiltelefonos bérletvásárlást. Ha megteheti, éljen a lehetőséggel – Szeged az egyik legokosabb város, minden adva van az elektronikus közösségi közlekedési bérlet megvásárlásához és használatához is.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: busz járvány koronavírus menetrend pandémia Szegedi Közlekedési Kft. SZKT trolibusz ünnepi menetrend világjárvány villamos Volánbusz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés