Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 18. 18:51

Szépen kúszik fölfelé a nyíregyházi stadion ára: most 13 milliárd 700 millió forintnál tartunk

Nyíregyházán szeretik a focit, ez nem is kérdés, még az elmúlt években is viszonylag sokan kimerészkedtek a most épp NB II-es csapat meccseire. Van is stadionjuk, de az nem elég jó, nekik is épít egy jellegtelen „szappantartót” a kormány.

Hirdetés
Hirdetés

Elérte a végezet Garai főszerkesztő Szpariját is, a nyíregyházi aranylábúak is kapnak egy szép stadiont, olyat, ami NER10-ben azonnal beugrik mindenkinek, amikor azt mondjuk „magyar stadion”.

Tessék:

Ugye, semmi különös. Ehhez képest a Szent Gellért Fórum szerintem egy építészeti műremek, egy különleges aréna. Egyébként a régi Szpari stadionnal sem volt különösebb baj, sőt, annak legalább volt valami focis bája, amolyan igazi kelet-közép-európai stadion kinézete, amit lehet szeretni. Ahogy haladtunk előre a NER-ben, úgy vált kuriózummá a nyíregyházi grund. Íme:

Nem kívánok belemélyedni most abba, hogy az önkormányzatoktól elvont 35 milliárd forint terhére bizonyára irtózatosan fontos stadiont építeni most a másodosztály „senki földjén”, azaz a 11. helyén tanyázó Szparinak. Tudjuk, hogy nem ez a lényeg, hanem az, hogy minden rendes fideszes megkapja a stadionját előbb-utóbb mindenhol.

A nyíregyházi „szappantartót” egyébként legalább részben helyiek húzhatják föl: az UEFA II-es kategóriájú, fedett nézőtérrel rendelkező, 8150 férőhelyes, pályafűtéssel és automata öntözőberendezéssel ellátott játéktérrel, körben rekortán futópályával rendelkező létesítményt a Nyír-Wetland Generál Zrt. és a nem helyi, de a Puskás Arénánál jól szereplő Épkar Zrt. építi. 

Dicsérjük meg azt is, hogy nem bontják el a rekortánt, így az atlétáknak is lesz némi helyük.

Az új Szpari-stadiont egyébként korábban valamivel több, mint 10 milliárdért akarták megépíteni, most 13,7 milliárdnál tart a költségvetés. Meglátjuk, mennyi lesz a vége.

c.s.z.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz kormányzati megszorítás Nyíregyháza Spartacus stadion

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés