Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 18. 11:03 Forrás: 24.hu

Van akinek gazdag lesz a karácsony, közel félmilliós jutalmakat kaptak a jegybank dolgozói

A legtöbb cégnél a fizetések is gondot okoznak, jutalmakra egyáltalán nem jut pénz. Azonban a Magyar Nemzeti Bank 950 dolgozója örülhet, hisz 450 millió forint jutalmat osztottak ki közöttük az évvégén.

Hirdetés

A gazdaság szinte minden szereplője valamilyen szinten megérzi a koronavírus-járvány negatív hatásait, de úgy tűnik a Magyar Nemzeti Bank nem, sőt az adófizetők pénzéből jelentős jutalmakat is osztogat dolgozóiknak.

Ebben az évben Matolcsy György intézménye

több mint nettó 450 millió forintot osztott ki összesen 950 „kiemelkedő teljesítményt nyújtó” dolgozója között.

A tavalyi évhez képest kettőszázzal többen kaptak jutalmat. A bank tájékoztatása szerint átlagosan

egy-egy dolgozó nettó 473 713 forint jutalomban részesült,

személyükről a szakterületek vezetőinek javaslata alapján döntöttek. A Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai a szokásos havi béren felül prémiumot, jutalmat nem kapnak. Igaz, Matolcsy György havi alapbére ötmillió forint.

A jutalmak kiosztását a jegybank azzal indokolta, hogy az MNB az elmúlt években folyamatosan pozitív eredménnyel zárt és így a jutalmak nem a költségvetést terhelik.

Tavaly a jegybank azt is kiemelte, hogy nem adófizetői pénzből biztosították a jutalmakat, noha az MNB összes bevétele és kiadása közpénznek minősül. Ezzel a válaszuk alapján feltehetően már a jegybanknál is egyetértenek, mivel az idén már nem állították, hogy nem közpénzről van szó.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Nemzeti Bank jutalom Matolcsy György
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés