Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 17. 18:30

Rotary advent a cselekvő humanizmus jegyében

Képriport
Az ideit megelőző nyolc alkalommal huszonnégy családot ajándékozott meg a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged adventkor. A baj az idén nagyobb, mint eddig bármikor. A segítségnyújtás is ehhez igazodott.

Hirdetés

Az elmúlt nyolc év gyakorlatával ellentétben nem huszonnégy, hanem harminchét család kap bőven százezer forint feletti értékű karácsonyi ajándékcsomagot. A tartós élelmiszerek mellett ebben helyet kap egy-egy olyan műszaki cikk is, amely a gyerekek tanulását segíti – mondta el Palotás Sándor elnök csütörtökön azon az eseményen, ahol jelképesen adták át az idei csomagokat.

Az adakozó kedv emelkedett – értékelt az elnök, amikor arról érdeklődtünk, mennyire volt nehéz összegyűjteni a pénzt az adventi ajándékok megvásárlásához, a helyi Rotary klub tagjai átérzik, hogy a koronavírus-járvány miatt családok tömegei kerültek a korábbiaknál lényegesen nehezebb helyzetbe.

Az adventi akció egy merőben új kezdeményezéssel is bővült. Telc Róbert 1 millió 200 ezer forintot ajánlott fel, amelyet további támogatók másfél millió forintra egészítettek ki, és ennek segítségével ötezer forint értékű élelmiszercsomagot állítottak össze háromszáztíz családnak.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A háromszáztíz élelmiszer-csomagot

  • a Fészek Nagycsaládosok Egyesülete képviseletében Nagy Istvánné,
  • a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház képviseletében Avramov András,
  • míg a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház képviseletében Hajdu Géza vette át.

A Rotary évszázados jelmondata idehaza és külföldön egyaránt a „Cselekvő humanizmus”. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club, Szeged adventi akciója alapján a jelmondat valósággá vált.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Avramov András karácsony Szegedi Karácsonyi Hetek Szent-Györgyi Albert Rotary Club Tömörkény István Művelődési Ház Petőfi Sándor Művelődési Ház Fészek Nagycsaládosok Egyesülete adomány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés