Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. december 17. 15:44

Bige Lászlót előzetesben tartanák 800 milliós vesztegetés miatt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleménye, amiben vesztegetéssel gyanúsítanak egy nyíregyházi vállalkozót, ráillik Bige Lászlóra – írja a HVG.

Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészségi közleményben az olvasható, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi egyik cége 2018. előtt, éveken át nagy mennyiségben állított elő mezőgazdaságban felhasználható terméket, aminek egy részét

utasítására valótlanul selejtesnek minősítették, és csökkentett áron adták el a kereskedőknek. Az egyik ilyen kereskedő cég szintén a férfi érdekeltségébe tartozott. A kereskedők ezt követően piaci vagy ahhoz közeli áron értékesítették a terméket a végfelhasználóknak.

Az egyik kereskedő cég vezetőjével a férfi megállapodott abban, hogy valótlanul selejtesnek minősített terméket fog neki eladni, aki azt tovább értékesíti a végfelhasználóknak, azonban az így keletkezett vételár egy bizonyos részét készpénzben visszaadja a férfinak. 

A vád szerint összesen több, mint 800 millió forint vesztegetési pénzt vett át így a férfi üzletfelétől az évek alatt.

A közleményben szereplő termék a műtrágya lehet.

A HVG szerint a közlmenyében szereplő gyanúsított nyíregyházi vállalkozó Bige László, az ország egyik leggazdagabb embere lehet. A ügyészség azt indítványozza, hogy Bige ne védekezhessen szabadlábon, mivel a lehetséges bűncselekmény büntetési tétele 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés, és ahogyan írják: „a külföldi kapcsolatokkal rendelkező gyanúsított szabadlábon megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. Fennáll annak is a veszélye, hogy szabadlábon a gyanúsított befolyásolná a vele munkakapcsolatban álló személyeket vallomásuk megtételében”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bige László műtrágyakirály nyomozás ügyészség

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés