Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 17. 15:04

Második helyezett lett Szeged az Európai Mobilitás Hét versenyében

Előkelő helyen végzett a város a 2020 legjobb zöld kezdeményezéséért zajló versenyben.

Hirdetés

Szerdán zárult le az Európai Mobilitási Hét keretében szervezett nemzetközi verseny, amiben a szegedi rakpart nyári lezárását és az ott rendezett programokat Európa legjobbjai közé választották.

A nyáron még voltak olyanok, aki kétkedve fogadták, amikor Mihálik Edvin zöld városért felelős tanácsnok javaslatára az önkormányzat a bicikliseknek és a gyalogosoknak adta át az útszakaszt a hétvégékre. Azonban a kezdeményezés végül óriási sikert aratott.

A felszabadított rakparton szervezett kulturális és sportprogramokat rengetegen látogatták, a szabadtéri rendezvények a járvány alatt is biztonságos kikapcsolódást nyújtottak számtalan szegedi családnak.

Az Európai Mobilitás Hét jelöltjeire a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren lehetett szavazni és csak nagyon szoros versenyben tudott minket legyűrni a nálunk jóval népesebb Köln.

Olyan európai nagyvárosokat előztünk meg, mint Antwerpen, Padova és Groningen.

Szeged kapta a legtöbb kedvelést a Facebookon és az Instagramon is, több száz szavazat érkezett a városra ezeken az oldalakon, így végig magabiztosan vezettünk. A Twitternek azonban Magyarországon nagyon kevés felhasználója van, így ott Köln gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tett szert.

Az első díjat elnyerő német városban gyerekeknek szóló biciklis felvonulást szerveztek, ezúton is gratulálunk nekik a győzelemhez!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: lezárás rakpart Szeged főutcája a Tisza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés