Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 17. 08:37

Adóoptimalizálás lehet a háttérben Selmeczi Gabriella német rendszámos luxusterepjárójánál

Jókora áfát lehet megspórolni, ha az ember németországi lízinggel vásárol drága autót, mert így az alacsonyabb német áfát kell fizetni, nem a 27 százalékos magyart.

Hirdetés

Selmeczi Gabriellát, a Fidesz „magánnyugdíjvédő” képviselőjét fotózta le Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke, mert három helyet foglalt el hófehér X7-es BMW-jével a képviselői irodaház előtt, Budapesten.

Az X7-es alapára 30 millió forint, ilyen autó azonban nincs Selmeczi vagyonnyilatkozatában, ettől persze még használhatja a luxusterepjárót.

Kocsis Máté fideszes frakcióvezető úgy magyarázta a Selmeczi-féle háromhelyes megállást, hogy „Nem leparkolt Selmeczi Gabriella, hanem csak félreállt”. Az is kiderült, hogy a 30 milliós autó valószínűleg Selmeczi férje nevén van, aki autókereskedelemmel is foglalkozik – írja a Népszava.

A lap emlékeztet, fideszes és NER-barát körökben nem ritka a német rendszámos luxusautók használata, korábban Tiborcz István és Mészáros Lőrinc is használt ilyen autókat. 

Ez természetesen azért visszás, mert a nemzeti érdekekre oly érzékeny fideszesek így nem a magyar államkasszába adózzák az uniós rekord 27 százalékos áfát, hanem a német büdzsét gyarapítják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz luxus Selmeczi Gabriella áfa luxusterepjáró
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés