Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 16. 22:19

Hiába a sok bocsánatkérés: Deutsch Tamás jogfosztott EP-képviselő lett

Csongrád-Csanád megye díszpolgára megint begyűjtött egy pazar „címet”: 133 igen és 6 nem szavazat mellett döntött így az Európai Néppárt.

Hirdetés

A döntés azonnali hatályú.

Egyúttal nemcsak Deutsch Tamás jogfosztásáról szól, felszólítják benne a Fideszt is, és magát az Európai Néppártot is.

A Néppárt határozata a képviselőcsoport honlapján is elérhető, magyarra fordítva így hangzik.

„Az EPP képviselőcsoport határozata

Elfogadva a 2020. december 16-án, szerdán tartott csoportülésen

Az EPP képviselőcsoport Európa-párti, értékalapú politikai család. Hiszünk egy olyan Európai Unióban, amely minden európait szolgál. Az EPP képviselőcsoportjának középpontjában a szabadságon, a szolidaritáson, a demokrácián és a jogállamiságon alapuló Európai Unió áll. Ezek az elvek nem tárgyalhatók, és elvárjuk, hogy az EPP képviselőcsoport minden tagja tiszteletben tartsa őket.

Támogatjuk az EPP vezetőit, Jean-Claude Junckert, Donald Tuskot, Ursula von der Leyent és Manfred Webert az EPP-értékek védelmében és különösen a jogállamiság feltételességének védelmében. A jogállamisági mechanizmus egy történelmi megállapodás, amelyre mindannyian büszkék kell lennünk.

Az EPP képviselőcsoport határozottan elítéli Deutsch Tamás képviselő európai nyilatkozatait, amelyek egyértelműen ellentmondanak az európai kereszténydemokráciának és az EPP értékeinek. Amint azt Othmar Karas és más képviselők küldték levélben, az ilyen magatartásnak nincs helye családunkban. Ez a levél az asztalon marad.

Az EPP képviselőcsoport úgy véli, hogy a Fidesz képviselőinek gyakori támadásai az Európai Unió és annak értékei ellen nem felelnek meg az EPP alapvető meggyőződésének, nevezetesen az európai integrációnak, a jogállamiságnak, a független igazságszolgáltatásnak, a politikai beavatkozástól mentes médiának, a támogatásnak a civil társadalom, az emberi jogok és az összes kisebbség védelme.

Ezért úgy határozunk, hogy:

a) azonnali hatállyal visszavonjuk Deutsch Tamástól a plenáris ülésen a képviselőcsoport nevében történő felszólalási időre, az (árnyék) előadóként történő jelölésekre vagy a képviselőcsoport egyéb hivatalos álláspontjaira vonatkozó jogokat, valamint bármilyen álláspontot.
b) felszólítja az összes fideszes európai parlamenti képviselőt, hogy gondolkodjanak el arról, hogy alapvető politikai meggyőződésük továbbra is összeegyeztethető-e az EPP képviselőcsoport értékeinek és alapvető tartalmának, és következetesen járjanak el az EPP ezen alapvető értékeivel, vagy vonják le a szükséges következtetéseket;
c) felhívja az EPP-t, hogy azonnal hozzon végleges döntést a Fidesz tagságáról, ha az egészségi állapot ezt lehetővé teszi.”

Azaz a Néppárt a veszélyhelyzet elmúltával „valamit kezdene” a Fidesz tagságával.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel Deutsch Tamás Donald Tusk EU Európai Néppárt Európai Unió Jean-Claude Juncker Manfred Weber Ursula von der Leyen
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés