Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A tizenhárom ezúttal is szerencsés szám – újabb szociális bérlakásokba költözhettek az igénylők
Szegeden 2020. december 16. 18:30

A tizenhárom ezúttal is szerencsés szám – újabb szociális bérlakásokba költözhettek az igénylők

Az idén eddig huszonkét szociális bérlakást adtak át, most újabb tizenhármat vehetnek birtokba az igénylők, akik öt évig maradhatnak az önkormányzati ingatlanokban.

Hirdetés

Jelenleg egy időben folyik a szerződések aláírása és a beköltözések – mondta el a szeged.hu-nak és a Szeged Televíziónak Csarnó Zsuzsánna, az IKV Zrt. vezérigazgatója. A pályázaton meghirdetett ingatlanok kivétel nélkül komoly felújításon estek át az új bérlők fogadása előtt.

Csarnó Zsuzsánna (fotók: Szabó Luca)

Kicserélték a nyílászárókat, a hideg- és a melegburkolatokat, a víz- a villany- és a fűtéshálózatokat – sorolta a vezérigazgató. Hozzátette: gyönyörűen felújított lakásokba költözhetnek be karácsony előtt az új bérlők, akik a napokban aláírt szerződéseik értelmében öt évig maradhatnak a most rendelkezésükre bocsátott városi tulajdonban lévő lakóingatlanokban.

A most átadott vagy átadás előtt álló lakások alapterülete 30-tól 69 négyzetméterig terjed. Akad köztük garzon, valamint 2+2 szobás lakás is, amelyek a Kereszttöltés utcában, a Székely soron, a Budapesti körúton és a Csongrádi sugárúton találhatóak.

Kedvezményes, más megfogalmazásban szociális, bérleti díjat kell ezek után az önkormányzati tulajdonban lévő lakások után fizetni. Az alapterülethez és a lakóövezethez igazodóan 10-től 24 ezer forintig terjed a havi bérleti díj, amely külön szolgáltatási díjakat nem tartalmaz – mondta el Csarnó Zsuzsánna.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IKV szociális bérlakás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés