Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 16. 16:54

Számítógépeket hozott és osztott a Mosolykommandó

Képriport
A digitális oktatásra való átállás sokakat ért váratlanul és készületlenül. A hazai családok egy része nem rendelkezik számítógéppel. A Mosolykommandó most közel száz családban segített.

Hirdetés

Az egyik nagy Magyarországon, és ezen belül Szegeden tevékenykedő pénzügyi szolgáltató nemrégiben hetvenhat asztali számítógépet ajánlott fel a hét éves öt éve közhasznúként működő Mosolykommandó Alapítványnak.

– A szervezet huszonnégy géppel egészítette ki a felajánlást, és november elején pályázatot hirdetett felzárkóztató, és tehetséggondozó programja keretében hátrányos helyzetű családoknak karácsony előtt jó tanulmányi eredménnyel rendelkező tanulók számára – mondta Pataki Gergely, a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány alapítója.

Közel ezer pályázat érkezett be, és a kuratórium ezt követően hozta meg döntését, hogy kik lehetnek azok, akik korszerű, remek állapotban lévő, jogtiszta szoftvereket tartalmazó számítógépeket kapnak.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériájt!

A Mosolykommandó Közhasznú Közalapítvány eddig történetében az idei karácsonyi a legnagyobb értékű akciójuk. Tavaly tartós élelmiszereket adtak a rászorulóknak.

A számítógépek adományozásáról Pataki Gergely elmondta: ezek a gyerekek a mai digitalizált világban olyan szintű lemaradásban lennének a többiekkel szemben, ami behozhatatlan hátrányt okozhat nekik később. A céljuk nem lehet más, mint a gyerekeknek a digitális felzárkóztatása.

Az alapító ehhez hozzátette: több olyan család is pályázott, amelyikben a gyerekek számítógép hiányába szüleik okostelefonjairól tudtak bekapcsolódni az iskolai digitális oktatásába. Ezeken a helyzeten is sok segít, hogy számítógéppel tehetik ezt meg a téli szünet után.

Az alapítvány munkatársai az elmúlt napokban személyes vitték ki a gépeket Szeged környéki településen élő sikeres pályázóikhoz. Szerdán délelőtt és szombaton kora délután a Gutenberg utcai székházukban személyesen vehették és vehetik át a számítógépeket szüleikkel együtt a gyerekek.

Szerdán az elsők között vehette át az adomány Szalma Adrienn és két fia, a hatodik osztályos Bálint és hetedikes Dávid. Az öröm kettős volt – tudtuk meg az édesanyától. Az adományon túl csak a helyszínen derült ki, hogy egy helyett két gépet kap a két fiú. Ez valódi meglepetés volt. A pályázati lehetőségre az egyik fiú osztályfőnöke hívta fel a szülők figyelmét.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Mosolykommandó számítógép
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés